Webinar: Neden Siemens Solid Edge

Webinar: Neden Siemens Solid Edge

Sizlere Siemens Solid EDGE’in sunduğu yenilikleri ve avantajlarını keşfedebileceğiniz özel webinarımızı sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Tasarım aşamalarını hızlandırmak ve daha verimli bir kullanım elde etmek istiyorsanız Solid EDGE’i keşfedin!

Dataları CAD ortamında Solid EDGE ile tamamladıktan sonra PLM üzerinde TeamCenter ile beraber dosyalarınızı paylaşabilir, isterseniz tedarikçilerinize iletebilir, isterseniz gizli bir şekilde dosyalarınızı arşivleyebilir, iş akışlarını yöneterekte çalışmalarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Montaj Bölümüne Giriş

Hızlı Kolay ve Yüksek Performanslı Çalışma Ortamı

Gelişmiş bağlantı ekipmanları ile parçalarınızı birleştirin : Solid Yazılım olarak kullanıcılarımızı iyi bir malzeme kütüphanesi sunarak kullanıcıların standartlara uygun bir şekilde montajlarına eklemelerinde kolaylık sağlanır. 

Tasarlanılan mekanizmaları analiz etmek : Diğer yazılım programları gibi dosyalarınızı analiz edebilirsiniz fakat bizler senkron modelleme ve gelişmiş montaj performansı ile tasarlanan mekanizmaları analiz etmek performans açısından daha kolay olacaktır. 

Müdahaleyi ortadan kaldırma : Bizler dosyalarımızı PLM yazılımında yani Product Data Maganement PDM içerisinde arşivlenir, Bu arşivlenen dosyaların istemediğimiz kullanıcıların erişiminin ve müdahalesinin önüne geçebiliyoruz. 

Otomatik bağlantı kütüphanesi kullanımı : Bir otomatik bağlantı montajı yada alt unsur kurgusu oluşturarak dosyaları bu montaj kütüphanelerinde oluşturulur ve tasarımlara hızlı bir şekilde ekleyebilme imkanı sunar.

Montaj seviyesinde geometrinin kolay yönetilebilmesi : Bazı firmalarda farklı tasarım programları kullanılabilmektedir. Bu programlar Solid EDGE içerisine doğrudan açılmaktadır. Doğrudan açabileceğiniz dosyalar ve üzerinde değişiklik yapabileceğiniz dosyalara Solid EDGE ile beraber ulaşabilirsiniz. 

Bir rooter tezgahından örnek verilmesi gerekirse; bu 400 adete yakın parça içerisinde Solid EDGE yardımı ile canlı kesit alma işlemi ile dosyaların içerisinde performans kaybı yaşamadan işlemler rahatlıkla gerçekleştirilebilir. 

Diğer bir özellik yay hareketleri özelliklerinin montajları nasıl ilerler; montaj dosyası içerisinde yay bileşeni bulunur ve bu bileşen içerisinde belirli değişkenler tanımlanarak oluşturulur. Bu dosyalar sayesinde bileşenin uzunluğu, genişliği,çapı kolaylıkla tasarımlarda oluşturulabilir. Dosyalar değiştirilebilir olacak şekilde güncellenir ve güncellenen dosyalardan bileşene mekanik hareketler tanımlanarak montaj hareketlerinin değişimi incelenebilir. 

Solid Yazılım olarak performans anlamında oldukça iddialı olduğumuzu söylemek isteriz. Kullanıcılarımızın istediği bileşenleri ve akıllarına takılan soruları iyi bir şekilde biliyor ve bu şekilde kullanıcılarımıza performans ve çalışma alanında iyi hizmetler sunmaktayız. 

Standartlara Uygun Tasarlanmış Parça Kütüphanesi 

  • Solid EDGE ile kullandığınız standarta uygun parçaları istenilen boyda rahatlıkla kullanılabilir ve montajlar eklenebilir. Bu sayede kullanıcıları kütüphane oluşturma durumundan kurtararak kendilerinin rahatlıkla çekebileceği bir ortam sağlamaktadır.    

Senkron Modelleme

Montaj Modelleme İşleminde Zamandan Tasarruf

Senkron teknoloji ile tasarımların ölçülerini değiştirmek ve çoğaltmak oldukça kolay olacaktır. Montaj üzerinde rahatlıkla değiştirebilir, uzatabilir, genişletebilir ve basamaklar kolaylıkla artırılabilir. 

Modellemede yapılmak istenilen değişimlerde sadece sürükleyerek, istenilen ölçü girilerek ürünün genişliği, uzunluğu, boyu rahatlıkla değiştirilebilinmektedir. 

Diğer yazılımlarda bu işlemler oldukça zor iken Solid EDGE yazılımında ise bu işlemler oldukça kolay gerçekleştirilir. 

 Gelişmiş Montaj Performansı ve Montaj     Bölümü Kolaylıkları

Montajlarda Efektif ve Verimli Çalışabilme

Büyük montajlarda dosyalarda sorun yaşamadan çalışılabilir. Yapılmak istenilen montaj,Solid EDGE ortamında açılan montaj dosyasında döndürme ve hareket ettirme işlemleri adım adım gerçekleştirilebilir. Farklı yazılımlarda bu denli çok sayıda montajlarla çalışmak konforlu olmayabiliyor. 

Solid EDGE ile beraber kullanıcılar montajlara hızlı, konforlu ve rahat bir şekilde çalışılabilmektedir. 

Tasarım dosyaları ile çalışmak daha konforlu

Kesit alma işlemleri kullanıcıların çok fazla zamanını alabikte olup, Solid EDGE ile beraber hızlı ihtiyaç ve taleplerde kolaylıkla bu durum giderilebilmektedir. Teknik resim dosyalarında görünüm açma ve görünüm güncelleme işlemleri gerçekleştirilir. Detaylara inildiğinde bu detayların içeriklerine, programın yüklemesinde vakit kaybı yaşamadan kolaylıkla erişim sağlanabilmektedir. 

Solid Yazılım olarak biz kullanıcılarımıza performans konusunda eşsiz bir deneyim sağlamaktayız!

Bir ürünün bir görüntüsünden toplam genişlik ölçüsü saniyeler içerisinde rahatlıkla alınabilmektedir. Tüm bu işlemler yaklaşık 5 dk içerisinde gerçekleştirilebilmektedir. 

Yeni bir görünüm eklemek istediğimizde herhangi bir görüntü kaybı yaşamadan rahatlıkla yüklendiğini takip etmiş olunuyor. 

Peki montajda değişiklik yapıldığında bu değişiklik teknik resime nasıl yansır, hadi beraber inceleyelim. 

Montajı teknik resimde hareket ettirdiğimizde bu hareket ettirme işleminden sonra  teknik resme geçilerek görünüm güncellenmeli ve bu güncelleme birkaç saniye içerisinde teknik resime aktarıldığını görürüz. Böylece kullanıcılar güncel teknik resimler ile ve güncel görünümler ile beraber rahat bir şekilde çalışma ortamına sahip olurlar. 

Tüm bu işlemler sonrasında;

 

Montaj Açma                              : 60 s 

Teknik Resim Oluşturma İşlemi : 80 s 

Yeni Bir Görünüm Oluşturma    :  20 s 

Üç Boyutlu Data                         : 15 s

Teknik Resim Güncellemesi       : 60 s 

 

Bu rakamlar çok iyi rakamlardır. Çünkü on binlere yakın kalabalık montaj dosyalarında bu işlemler 5 dk sürmekte ve kullanıcılar açısından yüksek performans ve zaman kazanımı büyük bir kolaylık sağlamaktadır. 

Solid EDGE mükemmel bir çoğaltma komutu sunar ve bileşenleri tek tek eklemek yerine bu bileşenleri referans alarak çoğaltma işlemi gerçekleştirilmiş olur. 

İçerisinde robot kol olan bir CLS dosyasını baz alacak olursak bu dosyalarda yüz binleri geçen dosyalar bulunur CLS de bu kadar fazla dosya olması mümkün olmayan bi durumdur. Fakat bu dosyada bir çok montaj dosyasının bulunduğu CLS dosyasında dahi montaj performansında Solid Yazılım olarak oldukça iddialıyız ve geliştiriyoruz. 

Bu kadar çok dosyanın yer aldığı montajlarda döndürme işlemini Solid Edge ile oldukça kolay ve pratik bir şekilde gerçekleştirebiliyoruz. 

İşi biraz daha zorlaştırarak bu montaj dosyasını arka planına bir de görünüm dosyası ekliyoruz ve bu görünümü istenirse KeyShot modülü ile beraber gerçek bir görüntüleme oluşturabilecek yapıya sahip olabiliriz. Ve bu sayede montajlarda herhangi bir kasma ve performans kaybı yaşamadan bu işlemler gerçekleştirilebiliyor. 

3D Findit İle Tedarik Edilen Dosyalar

Parçaları kütüphanelerden kısa sürede bulmak ve eklemek

Bir mekanik montaj ve birde elektrik ile ilgili bir montaj dosyasına sahip olduğumuzu düşünelim. 3D Findit ile istenilirse ebatlarına göre istenilirse fonksiyonlarına sınıflarına göre istenilirse renklerine göre istenilirse şekline göre hızlıca arama yapılabilir. Ve bu ücretsiz çözümlemeler ile beraber kullanıcıların kolaylıkla erişebilecekleri bir kütüphane sağlanmış olur. 

Bu dosyalarda ölçülerine de erişim sağlanabiliyor. Farklı bir ürün seçilebilir, kesitleri alınabilir, dosyanın muadillerine de bakılabilir, firmalar arasında karşılaştırmada yapılabilir. Firmaların görsel anlamda karşılaştırabilme yapısınada sahiptir. Bunun için ekstra bir lisansa sahip duyulmaz. Kullanıcılara kolaylık sağlanılan 3D Findit ile beraber bizler bu dosyaları rahatlıkla dosyalarına eklemeleri sağlanmaktadır. 

Farklı bir montaj mekanik bileşeninde bu dosyada hızlı bir şekilde montaja eklenebilir. Bir dosya daha eklemek istesek; örneğin bir step dosya açalım, universal step dosyasınada istenildiği gibi muadillerini kolaylıkla İSU standartlarına göre aratma yapılabilir. Bu özellik bir çok kullanıcının işini kolaylaştırabilecek bir özellik ve kullanıcılara çok zaman kazandıracağını özellikle belirtmek isteriz. Stend denildiği zaman bu Trf içerisindeki gönder komutunu kullandığımız zaman bizler dosyalarımızı montajımız içerisinde kolaylıkla iletebiliriz. 

Örneğin; Teamcenter bileşenini kullanıyorsunuz. Kullanıcılar bu dosyaları teamcenterdada arşivleyebilmektedir. Bir tutamaç dosyasını basit bir şekilde çizmiş olalım bu dosyayı dahi kolaylıkla bulabiliyor ve montaja birkaç saniye içerisinde eklenebiliyor. Benzer pinomatik ekipmanları, elektrik ekipmanları yada ihtiyacınız olan farklı bileşenleri 3D Findit’de kolaylıkla bulabilirsiniz. 

Mekanik kütüphane dışında birde elektrik kütüphanesi bulunmakta. Kullanıcılar elektrik şemalarını da çizebiliyorlar. Bu elektrik şemalarını artık günümüz solid teknolojisinde üç boyutlu olarak yapmakta mümkündür. Solid Edge Wiring and Harness bileşenleri bu konuda büyük kolaylık sağlamaktadır. Bir swich parçasını yada benzer bir elektrik komponentini istediğiniz markaya ve o markanın özelliklerine uygun şekilde aratabiliri bunları kolaylıkta bulabilir ve montajlarınıza hızlıca ekleyebilirsiniz. 

3 boyutlu bileşenlerin ölçülerini, ölçeklendirmelerini kolaylıkla görebiliriz. İstenirse 2 boyutlu diyagramlarınada erişim sağlanabilmektedir. İndirilen sembol kütüphanelerinde bunların karşılıklarına olan giriş çıkışlarına veya standartlarındaki ölçülerinede ulaşmanız oldukça kolay olacaktır. Sizlere mekanik kütüphanelerdeki sağlanan kolaylıklar gibi aynı zamanda elektrik kütüphane bileşenlerindende istenilen standarta uygun bileşen kolaylıkla sağlanabilir. 

Bu bileşenlerin connectorlerinide görebilirsiniz. Hangi bağlantıların yapıldığını gösteren renklerde mümkündür. Tıklandığı zamanda bu bileşenlerin renklerini yakarak kendisini daha anlamlı hale getirir. Ve bir elektrik şema diyagramını çizmek istediğimiz zaman istenirse bu şema diyagramının hangisinin hangi kablo ile ilişkisi olduğunu farklı renklerde yakarakta rahatlıkla görüntüleyebilir ve kullanıcı arayüzünde sağladıpı kolaylıklar ile beraber rahatlıkla çalışma ortamınızı oluşturabilirsiniz. Dışarıdan kütüphaneyi güncelleyebilir, yeni parçalar ekleyebilirsiniz. Burası kullanıcılara müthiş bir kolaylık sağlamaktadır. Caviti komutu ile beraber componentleri kolaylıkla yönetebilmekteyiz. Bu bileşenlerin hangi cihazlara bağlı olduğunu ve hangi cihazlara gittiğini kolaylıkla görebiliriz. 

Bonus

Yeni nesil Solid Edge X ve TeamCenter X bileşenleri sayesinde kendinize tam entegre bir çalışma ortamı oluşturabilirsiniz. Solid TeamCenter X masaüstü dosyalar olduğu gibi dosyalarınızı aynı zamanda Bulut ortamında arşivleyebileceğiniz bir yapıyada sahip olmanızı sağlıyor. Solid Edge X ise dosyalarınızı aynı zamanda bilgisyarınızda saklamanıza ve aynı zamanda bir Bulut ortamında arşivlemenize yardımcı olmaktadır.

Bulut ortamında arşivlenen dosyaları isterseniz tedarikçilerinize sadece görüntüleme yetkisi vererek paylaşabiliyorsunuz. İstersenizde montajın tamamını bir link paylaşarak kullanıcıların bilgisayarlarında herhangi bir tasarım programı olmadan görüntülemelerini ve ölçü almalarınıda sağlayabiliyorsunuz. 

Geleceğin mükemmel teknolojisi Solid Edge ve TeamCenter X oluyor. TeamCenter X sizlere kapsamlı bir PLM çözümü sunuyor. Ve tasarım programları PDM, PLM programları ile beraber entegre bir çalışma ortamlarında datalarınızı rahatlıkla arşivleyebiliyorsunuz. Örneğin; bir bilgisayarda çalıştınız, tasarımınız bulunuyor bu dosyayı TeamCenter Share bileşeninde arşivledikten sonra farklı bir bilgisayarda SolidEdge bileşenini kurduktan sonra aynı TeamCenter Share içeriğine Browser üzerinden ulaşıp burada datalarınıza yeni lokal bilgisayarlarınıza taşıyıp çalışmalarınıza kaldığınız yerdende devam edebilirsiniz. 

TeamCenter Share ile dosyalarınızı arşivlemek oldukça kolay oluyor. Bulut ortamına tüm dosyalarnızı taşımak isterseniz marc uplar yapabilirsiniz, isterseniz tedarikçileriniz ile paylaşabilirsiniz ne ihtiyacınız varsa entegre bir şekilde kullanıcılarla ve tedarikçilerle beraber çalışma ortamına erişebilirsiniz. 

Bizleri ziyaret ettiğiniz için ve yazımızı okuğunuz için; 🙂⬇️

 

SOLİD EDGE: AKILLI ÜRÜN TASARIMININ GÜCÜ

SOLİD EDGE: AKILLI ÜRÜN TASARIMININ GÜCÜNÜ ORTAYA ÇIKARIN

Solid Edge, dijital dönüşümün özünde yer alan akıllı ürün tasarımının gücünü nasıl ortaya çıkarabiliriz?

Dijital dönüşüm nedir?

Dijital teknolojilerin mühendislik işinizin her alanına entegre edilmesi anlamına gelir; ancak bunun nasıl görüneceği şirketin büyüklüğüne göre değişebilir. 

Peki dijital dönüşüm özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler için ne anlama geliyor? 

Solid Edge sektör analisti IDC ile özel bir araştırmaya sponsor oldu.

Kobi üretimi ve dijital dönüşüme odaklanıldı. Dünya çapında yüzlerce kobinin kilit karar vericilerine dijital dönüşüm, stratejileri, planları ve son dönemdeki ilerlemeleri hakkında sorular sorarak bir anket düzenlendi. 

Çalışma 2021 yılı sonunda, daha öncede 2017 yılında yapılmıştı. Dolayısıyla geçmiş bir kaç yılın trendlerinede bakılabilir. 

Sadece birkaç önemli noktayı paylaşmak gerekirse; 

Öncelikle ankete katılan ileri düzey KOBİ’lerin %72’si, dijital dönüşümün küçük işletmeler için daha büyük rakipleri karşısında eşit rekabet koşulları yaratmaya yardımcı olduğuna inanıyor. Son anketin yapıldığı zamana göre ise bu oran %63’e çıkıyor. 

Küresel salgın ve buna bağlı kesintiler sonrasında KOBİ’lere yapılan yatırımlar sorulduğunda, KOBİ’lerin %80’inin dijital dönüşüm bütçelerini koruduğu veya arttırdığı görüldü. Bu yatırımların ne kadar önemli olduğunun çok güzel bir göstergesidir.

İkinci ankette teknoloji öncelikleri soruldu. Bulut Bilişim ve Hizmet Olarak Yazılım ( SaaS) öne çıktı. Ankete katılan KOBİ üreticilerinin yaklaşık üçte biri bulut bilişim, hizmet olarak yazılım çözümlerine öncelik verdiklerini söylerken, yaklaşık yarısıda bu kategorilerin, önümüzdeki 12 ayda teknoloji önceliği olacağı söylendi. 

IDC, bulutum işbirliği ve analitik için harika bir kolaylaştırıcı olduğunu belirtiyor. Daha küçük şirketler bile daha etkili bir şekilde işbirliği yapmalarına yardımcı olan dijital teknolojiler aracılığı ile rekabet koşullarını eşitliyor. 

Plastik Fischer İnanılmaz Bir Girişim

Okyanusları temiz tutarak gezegenin daha iyi bir yer olmasına yardımcı oluyorlar. 

SOLİD EDGE / TEAMCENTER PAYLAŞIMI

Solid Edge’i kullanarak TeamCenter Share üzerinden işbirliği yaparak tasarım süresini %100 olarak iyileştirdiler. Ve üretim süresinden %75 tasarruf ettiler. Bunlar büyük rakamlar ve dijital dönüşümün getirecekleridir. 

Her ölçekteki girişim ve işletmeye dijital dönüşüm konusunda yardımcı olmayı seviyoruz. Siemens bu vizyona kendini adamıştır. 

Siemens’in son birkaç yıldır yaptığı yatırım gerçekten olağanüstü.

Dijital endüstri yazılım portföyümüze kattığımız şirketlerin listesini aşağıdaki görselde görebilirsiniz.

( Siemens Digital Industries Yazılımı)

 

Aslında son birkaç yılda 10 milyar Eurodan fazla yatırım yapıldı. Sonuç olarak dünyanın her yerinde en büyük ve en başarılı yazılım şirketlerinden biri haline geldi. Aslında Siemens dünyanın ilk 10’unda yer alan bir yazılım şirketlerinden biridir. 

Ayrıca gelecek nesil mühendisleri yetiştirmek ‘ Mühendislik Saati’ adında bir program yürütülmektedir. Bu yenilikçi program küresel hedeflerle bağlantılıdır. Gerçekçi Mühendislik zorlukları sunarak Mühendisliği arzu edilen bir kariyer yolu olarak teşvik etmek Mühendisliği anlaşılır hale getirir. 

Bu program öğrencilere şunları sağlar;

Düşünce alışkanlıklarının oluşturulmasına yardımcı olur. ( Yaratıcılık, sistem düşüncesi ve işbirliği gibi şeyler)

Bu muhteşem program sayesinde geleceğin mühendisleriyle birlikte olabilmek oldukça sevindirici. 

Siemens Digital Industries’in birçok şirketi var. Solid Yazılım olarak dijital bir kuruluşa dönüşmenize yardımcı oluyoruz ve desteklemeye kararlıyız. Ve bu dijital dönüşüm bunu mümkün kılan şey nedir? Siemens Xcelerator’dur. 

 

Siemens Xcelerator Yazılım ve entegre bir yazılım ve hizmet portföyüdür ve elektronik, mekanik ve yazılım gibi geleneksel bağımsız alanlar arasındaki sınırları gerçekten bulanıklaştırır. Siemens Xcelerator Yazılım  bunların hepsini tek bir kusursuz bütün halinde bir araya getiriyor. 

Siemens Xcelerator Yazılım  gerçek anlamda Solid Edge ile başlıyor. Solid Edge, Siemens Xcelerator portföyünün önemli bir parçasıdır. Küçük ve orta ölçekli üreticilerin gereksinimlerine odaklanmıştır. 

Bu özel yazılım, üreticilerin ürünlerinin kapsamlı bir dijital ikizini oluşturmalarına olanak sağlıyor. Ve mekanik tasarım, elektrik tasarımı,simülasyon, üretim ve yayınlara yönelik çözümler içeriyor. Kapsamlı dijital ikizi desteklerken oluşturulan ve tüketilen tüm teknik veriler için veri yönetimi çözümleride içerir. 

Hem üretim şirketlerinin kendi içlerinde hem de tedarikçiler ve müşteriler gibi dış kaynaklarla işbirliğini kolaylaştırır. Solid Yazılım dijital dönüşüme giden gerçek rampadır. 

SOLİD EDGE 2024 ÜRÜN GELİŞİMİ

Akıllı ürün tasarımının gücünü ortaya çıkarın. Bu 2024 sürümünde ürün geliştirmenin sınırları zorlanmıştır. Bu akıllı ürün tasarım yazılımı, kullanıcıların ürün geliştirmenin her aşamasında daha akıllı tasarımlar yapmalarını sağlıyor. Büyük montaj performansına odaklanmaya devam eden Solid Edge 2024, tasarımı ve işbirliğini otomatikleştirmek ve hızlandırmak için işlevler ve geliştirmeler sunuyor. 

İşte bunlardan birkaçı;

  • Dokuz kat daha hızlı grafik performansı, 
  • Yapay zeka montaj ilişkileri,
  • Akıllı boyutlandırmada büyük ilerlemeler ve çok daha fazlası

Solid Edge 2024 şu zamana kadarki en iyi sürümlerden biri özelliğini taşımaktadır. Beta müşterileri Solid Edge 2024’ü deneyimleme fırsatını daha önce yakaladı. 

Ve işte onlardan birinin söyledikleri;

Solid Edge her yıl daha da iyileşiyor. Herşey daha hızlı”

Solid Edge 2024 ile çalışma şansını yakalayan kişilerin heyecanını kesinlikle hissedebiliyormusunuz. 

Siemens Solid Edge 2024 sürümünde öne çıkan müşterisi Almanya’dan Subfinadır. Subfina krank milleri ve eksantrik milleri gibi otomotiv motor parçalarının süperfinisajı  için tasarlanmış, yüksek hassasiyetli tam otomatik taşlama ve honlama makineleri üretiyor. Genel verimlilik artışlarına bir göz atarak başlayalım.

İşte günlük hayatınızı kesinlikle kolaylaştıracak şeyler ve bunu daha da ileriye taşımak için tasarım sürecinde yapay zeka teknolojilerinde yararlanıyoruz. 

Bu etkileyici Subfina makinası, bu yüksek performanslı motor sporları makaralı rulmanlar için öncelikle parlatma aleti ve ve fikstürüne odaklanacağız. Pathfinder’daki montaj geometrisini genişlettiğimizde montaj seviyesinde bir delik ve kesiklerin zaten eklendiğini görebiliyoruz. Bunların yuvarlak ve pahalı bir şekilde tamamlanması gerekiyor.

Solid Edge 2024’teki yeni özellik, sıralı bir parça modelinde olduğu gibi,montaj özelliklerini basit bir sürükle ve bırak işlemi ile yeniden düzenleme yapabilme yeteneğidir. Ebeveyn ve çocuk özelliklerini birlikte taşınmasına olanak tanır ve modeli düzenli tutar. Parlatma aletinin, eklenmesi gereken iki delik gerektiren 3 boyutlu yazdırılmış bir bileşeni var. 3D yazdırılan dişlerin uygun şekilde oturmasını ve montajını sağlamak için ek boşluk değerlerini tanımlayabiliriz. Bunlar yüzde veya mutlak değer olarak girilebilir. 

Yüzde seçildiğinde iç çap nominal çapın yüzdesi oranında artacaktır, buda çizimde görülmektedir. 

Mutlak değere geçildiğinde belirli bir ölçünün girilmesine olanak sağlanır. Montajı tamamlamak için silindirin altına bir parlatma aleti ekleyeceğiz. Burada bir eş ve ardında bir düzlem veya bir doğru ekleyeceğiz. Ancak daha sonra son eksenel çizgiyi doğru şekilde konumlandırmaya çalıştığımızda bunun diğer bazı ilişkilerle çeliştiğini görüyoruz. Yeni çözüm ilişkisi çatışması yeteneğini kullanarak, çatışan ilişkileri kolayca tespit edip bastırabilir ve böylece bunları hızlıca çözebiliriz. Bu yeni araç parça yerleştirme ve montaj ilişkisi oluşturma süreçlerini kolaylaştırmaya yardımcı oluyor. İletişim kutusunda listelenen çakışan ilişkilerin üzerine gelindiğinde bunlar grafiksel olarak vurgulanır. İstenen ilişki yeşil renge dönene ve parça doğru şekilde yerleştirilene kadar bir veya daha fazla ilişki bastırılabilir. 

Geliştirilmiş parça değiştirme komutu artık bir montaj içindeki tek bir bileşen oluşumunu değiştirmeye yönelik çözümleri tahmin etmeye yönelik çözümleri tahmin etmek için yapay zekadan yararlanıyor. Yapay zeka tahminleri hem düzlemsel hem de eksenel çizgi ilişkilerini destekler ve çözümler sunar. Ve değişmeyi gerçekleştirmeden önce en uygun seçeneği  önizlememize ve seçmemize olanak olanak sağlayan ikincil bir iletişim kutusu sunar; böylece ilişkilendirilir manuel olarak oluşturmak zorunda kalmayarak zamandan ve emekten tasarruf sağlanır. 

Değişken tablo filtrelerindeki gelişmeler, filtre seçeneklerine hızlı ve kolay erişim sağlayarak hem zamandan hem de fare tıklamalarından tasarruf sağlayan verimli bir deneyim sunuyor. Bu örnekte, parlatma takımlarının pozisyonunu kontrol etmek ve bunların yatağa doğru noktalardan temas etmesini sağlamak için değişkenler kullanılıyor. Montajda çok fazla değişken bulunduğundan, sonuçlar kullanıcı tarafından oluşturulan, sistem tarafından oluşturulan veya her ikisine göre filtrelenebilir. Filtreleme için bir diğer harika seçenek ise yalnızca seçili bileşenlere göre değişkenleri görüntülemektedir. 

Bu durumda dönüş açısı değişkenini bulmak ve istenilen değişikliği yapmak kolaylaşır. Daha sonra NC eksen değerini değiştirerek parlatma takımının dikey yüksekliğini değiştirebilirsiniz. 

3D YAZDIRILMIŞ PARÇALAR

3D baskılı parçalar ile gerçek iplik aralığını gösterdik. Bu neden önemlidir? Temel olarak boşluk tanımlanır ve yüksek toleranslar  her şeyin sorunsuz hareket etmesini sağlar. Üretilen parçalardan farklı olarak 3D baskıyla üretilen parçalar için düzgün çalışmayı engelleyen çatışmalar yaşanabilir. Solid Edge bu sorunu çözerek 3D ile üretilen parçalar etkin bir şekilde çalışmasına olanak tanır. 

ÜRETKENLİK GELİŞTİRMELERİ YAPAY ZEKA MONTAJ İLİŞKİLERİ

Yapay zeka yardımıyla ‘parçayı değiştir’ komutu iyileştirildi. Solid Edge artık montaj ilişkilerini destekliyor. Tasarım ortamında tahmine yakın çözümler mevcuttur. Grafiksel olarak incelenebilir. Açılan iletişim penceresinden kolayca seçim yapılabilir. Özel tasarımın yanı sıra, yapay zeka ile geliştirilmiş ‘Parçayı Değiştir’ işlevi ‘Standart Parçalar’ ve ‘ 3DfindIT’ten parçalarda desteklenmektedir. 

Doğru parçaları birleştirmek hiç bu kadar kolay olmamıştı.

Joker karakter araması artık ‘Parça Kitaplıkları’ ve ‘Model Görünümü Paleti’, ‘Assembly Pathfinder’ da desteklenir. Bu joker karakterler arama yaparken esneklik sağlar. Yalnızca parçaların adlarını bilseniz bile aradığını arıyorsun çok daha basitleşiyor. 

Öğrenmeyi kolaylaştırmak için yeşilin çeşitli tonlarındaki alt montajlar parça arama sonuçlarında görünecek ‘Parça Ailesi’ seçeneğinin genişletilmesiyle parça üyesinin saç levhası hakkında geliştirilmiş çizimler içerebilir. Bu sayede her üye çizimler ve açıklamalar oluşturmak için gereklidir. Tüm bilgiler dahil edilecek yeni bir üye tanımladıktan sonra güçlendirilmiş ‘Parça Ailesi’ özellikleri kontrol edebilirsiniz. 

Her üye için ayrı malzeme malzeme özelliklerini ayarlama yeteneği ve çizim ve kazınmış şekillerin gizlenme durumu bu kontrol edebileceğiniz bir özelliktir. Burada gösterilmesede basitleştirilmiş parçalar ve koordinat sistemleri referans düzlemleride ele alınabilir. Belirli bir üyeyi seçerseniz malzemelerdeki değişiklerle her üye için tanımlanmış aşındırma şeklini kontrol edebilirsiniz. 

Nesneleri seçme ve kontrol etme yeteneği, yeni çokgen ve kement seçim seçenekleri eklendi. 

Yani çokgen ve kement seçim seçenekleri eklendi. Şimdi gördüğünüz örnek gibi deliğin boyutunun yeniden ayarlanması gibi. 

Ortak iş akışları artık daha kolay.

KEMENT SEÇİM SEÇENEKLERİNİ KULLANMA

İstediğiniz bir deliği seçerek boyutu kolayca değiştirebilirsiniz. Bu seçim seçenekleri parça, saç levha,montaj ve taslak ortamlarındaki ürünlerde.Mevcut çoğu tasarım simetrik parçalar gerektirir. Aynalanmış parçalar karşı tarafı kopyalar. Yeni ve kolaylaştırılmış bir iş akışı ile Gerektiğinde orjinal parçayla birleştirilmiş halde kalır. Sol veya sağ kısım daha hızlı oluşturabilirsiniz. Ayna düzlemini seçin ve kaydedin. Yeni simetrik parçalar mevcuttur. ‘Yansıtmalı Olarak Kaydet’ komutu kullanmanın en büyük avantajı orjinal metal levha parçasını oluşturmak için kullanılan tüm geometri. Çünkü aşağı yönde tasarım değişiklikleri olduğu gibi iletir.

Bu, hataların en aza indirildiği anlamına gelir.

Artık eğri yüzeyin merkez çizgisinin bir temsiline sahibiz. Artık düzleştirilmiş çizim modeli ortamında mevcuttur. 

Buradaki renkli kısım kavisli yüzeyin yönünü tanımlar. Yukarıya doğru kavisli kavisli yüzey mavi renktedir. Aşağı doğru kavisli yüzey yeşil renktedir. Bu renkler ve stiller kurumsal standartlara uyacak şekilde kolayca değiştirilebilir. 

Solid Edge XpresRoutes’ta yani ‘Tüpü Kırp’ komutu ile çeşitli borular ve tüpler otomatik olarak kesilecek.

Bu örnekte ‘Kırpma Düzlemlerini’ açtıktan sonra ana tüp ile üç temizleme tüpü arasında örtüşme olduğunu görebilirsiniz. Sorunsuz bir şekilde birleştirmek sade birkaç tıklama ile bir tüpü bu şekilde kesebilirsiniz. Basitçe birinci ve ikinci tüpleri seçin Solid Edge gerisini halleder. 

Bir diğer yeni özellik ise ‘Son Belge’ araç çubuğu görünür. Yeni basitleştirildi. Artık grafiksel olarak görüntülenmiyor. Tek bir basit tıklama ve sürükleme ile istediğiniz dosyayı açabilirsiniz. Zamandan ve emekten tasarruf edebilirsiniz.

Sac metal kapağın genel tasarımda olduğu gibi bazı değişikliklere ihtiyacı var. Ayrıca bir yuva açılması gerekir. Yapısal gövdeyi sac levha parçası üzerine konumlandırın. ‘Çıkar’ komutu ile ana hedef bedeninizi seçin ve araç adımlarıyla hızlı ve kolay bir şekilde katı gövdeler oluşturarak seçebilirsiniz. Kaldırma işlemi ile kalan, istenmeyen veya ayrılmış alanlar yapay zeka teknolojisi ile tespit edildikten sonra otomatik olarak kaldırılıyor. 

Yapı gövdesini gizlerseniz saç metalin içindeki ayrı parçalar, her şeyin kaldırıldığını görebilirsiniz. Genel süreç daha hızlı ve daha kolaydır. 

Uzun yıllardır Solid Edge’de sağ ve sol parça oluşturma yeteneği desteklendi. 

Yeni eklenen özellikleri fark ettiniz mi?

Seçici olarak bir beden yaratmak yerine düzenlenebilir şekil ağacı ile simetrik parçalar oluşturabilirsiniz. 

Fark edilen birkaç iyileştirmeden bahsedelim;

Artık parametrelere dayalı ‘Parça Ailesi’nde sadece uygun büyüklükte gövde yaratmakla kalmıyor, ayrıca malzemeleri, gravürü, koordinat sistemlerini, çizimi vb. destekler. 

Uzun zamandır bekleyen herkese sonunda sizlere sunabildiğimiz için mutluyuz. Kement seçimi birçok açıdan çok faydalıdır. Bu sıklıkta talep edilen iyleştirmeydi. Yeni ‘Tüpleri Kırp’ komutu aracılığı ile bir montaj ortamında kesişen tüpler hakkında otomatik olarak kırpma ile delik açılabilir. Sadece birbiri ile temas halinde olan tüpler değil, bağlantılı uçları olan tüplerde otomatik olarak parlatılır. 

Değişken tablosuda büyük ölçüde geliştirildi. Kullanıcılar daha hızlı filtreleyebilir, çünkü kullanımı kolaydır. Zamandan ve emekten tasarruf sağlar. Parçaları konumlandırırken çatışma ilişkisi artık otomatik olarak tanınıyor. Sorunu belirten bir açılır iletişim kutusu aracılığıyla, kullanıcılar çatışmaları kolayca çözebilir. 

Ayrıca koordinat sisteminin eşleştirilmesi montaj geometrisini yeniden sıralayabilirsiniz. Ayrı parçaları çıkarma işlevide vardır. Liste bu şekilde uzayıp gider. 

Solid Edge’i bu bugünkü haline getiren şey; müşteriler ile yakın çalışılması, nasıl geliştirilebileceği hakkında müşterilerin görüşlerinin dinlenmesidir. O kadar kullanışlı bir ürün haline geldi ki.

Büyük ölçekli montaj;  Solid Edge zaten en üst seviyeye sahip büyük ölçekli montaj yeteneklerine sahiptir. Burada bu özellikler dahada çok geliştirildi. Daha da geliştirilmiş model görüntüleme performansı, ne kadar büyük olursa olsun, gecikme, takılma ve arabelleğe alma yok, onaylama ve manipülasyon artık mümkün. 

Yeni sürükleyici görüntüleme yöntemi türüyle, daha gerçekçi bir model hareketi otomatik olarak yansıtır.  Model gerçek dünya ortamına uygulanır. Şekilleri, parçaları veya montajları gizlemeye gerek kalmadan en yoğun kaynak kullanılan montajları yüksek hızlarda çalıştırabilirsiniz.

Dinamik görünümlere sahip tek tek parçalar, 3 kata kadar daha hızlı kontrol edilebilir. Büyük montajlar için artık 9 kata kadar daha hızlı kontrol edilebilir. Verimlilik bu yeni yazılım ile beraber %30 oranında artmıştır. 

SINIFININ EN İYİSİ BÜYÜK MONTAJLAR

Bu inanılmaz hız artışına ek olarak, gerçek dünyada geçen tasarımlarınızı artık görselleştirebilirsiniz. Model yana doğru hareket ettirilebilir yada döndürülebilir. Kullanıcı deneyimi daha sürükleyici hale geldi. Tasarım manipüle edilirse yansıma, gölge ve ışık gibi. Grafik efektleri de güncellendi. Bu tasarımı daha gerçekçi kılar. Ortam içerisinde gerçek dünyadaki modeller arasında model temsili mümkün hale gelir. 

Tasarım Yapılandırıcı

Bu kısma özellikle dikkat edilmeli ve bu teknolojiden yararlanılmalıdır. Bu teknoloji tasarımınızı hemen oluşturmakla kalmaz, önceden yapılandırılmış konveyörler, veya merdivenler veya ağır ekipman ve tesislerde yaygın olarak kullanılır. Bunun dışında başka ekipmanlarda sunulmaktadır. 

Üreticiler müşterilerinden daha fazla seçenek ve çeşitlilik sunma yönünde giderek giderek artan bir baskı ile karşı karşıya kalıyorlar. Bu da tanımlamaları,oluşturmaları ve yönetmeleri gereken ürün varyantlarının sayısının artmasına yol açıyor. Solid Edge Tasarım Yapılandırıcısı’ndaki, yeni önceden yapılandırılmış modeller, merdivenler, konveyörler ve muhafazalar gibi akıllı veri kümelerinin hızlı ve kolay bir şekilde yerleştirilmesine olanak tanır. 

Bu iş akışlarını önemli bir şekilde basitleştirmeye ve üretkenliği arttırmaya yardımcı olur. Bu örnekte tam olarak yapılandırılmış bir merdiven montajı, doğrudan ana montaj ortamında değiştiriliyor. Alt montajlara geri dönüp bunları tek tek yapılandırmaya gerek yoktur. Tasarımımızı tanımlamak için ikincil bir merdivene ihtiyacımız var. 

Merdiveni yerleştirdikten sonra uzunluk serbestçe ayarlanabilir. Yapay zeka modelleri kuralları  nedeniyle, merkeze ikinci bir bölüm ve emniyet halkası eklendi. Montajı sonuçlandırmak son dolapların eklenmesi gerekiyor. Dolaplar ihtiyacınıza uygun boyutlarda ve renklerde mevcuttur. Anahtar düzenekleri içinde hızlı özelleştirmeye olanak tanır. Tamamen merdiven yada dolap gibi inşa edilmiştir. 

Kullanıcılar Solid Edge Tasarım Yapılandırıcısını kullanarak şunlar yapılabilir;

Daha hızlı ve kolay sürece giriş mümkündür. Yeni ‘Alt Montajı Çağır’ komutu ve ‘Parça Modeli Yerleştir’ ve ‘Döngü Eylemi’ komutları aracılığıyla alt montajın tamamını yerine yerleştirin ve artık yapılandırılabilir. Bu yeni iş akışı modelleri şekillendirilebilir.  Yeni montaj hattı hızlı bir şekilde inşa edilebilir. 

Üstteki resime baktığınızda taban konveyörünü görebilirsiniz ve diğer temel bileşenler yeni montaj hattı forma ekleniyor.

Solid Edge Tasarım Yapılandırıcısı,  kullanıcı özelliklerine uyması gereken konveyör ve diğer bileşenlerin sayısını otomatik olarak hesaplayabilir. Verilen mesafe girildiğinde yazılım otomatik olarak ihtiyaç duyulan konveyör sayısını belirler. 

Son makinenin eklenmesiyle yeni montaj hattı tamamlanmış ve kullanıma hazır hale gelmiştir. Excel dosyalarından ve harici veritabanlarından giriş verileri ve model eylemleri okuma yeteneği, montaj hatlarını çok daha kısa sürede otomatik olarak tamalamanızı sağlar. Yazılım, gerekli konveyör yerleşim verilerini Excel dosyasından okuyarak, tek tıklama ile montaj hattını anında yapılandırıyor ve tamamlıyor. 

Bunu üstteki çalışmada görebiliriz. 

Merdiven, konveyör ve muhafazaların önceden yapılandırılmış modellerini kullanarak tasarım hızını gerçekten artırabilirsiniz. Müşterilerin en çok talep ettiği özelliklerden biri olan, Siemens Destek Merkezi’nden indirilen önceden yapılandırılmış modeller artık Solid Edge Design Configuratör kullanıcıları için ücretsiz olarak doğrudan montajda kullanılabiliyor. 

Tasarımları yapılandırmak için gördüğünüz tüm harika işlevlerine ek olarak Solid Edge Design Configurator Connect’in avantajlarından da yararlanabilirsiniz. Bu, en karmaşık fiyatlandırma ve ürün yapılandırmalarını yöneten, kullanıcıların herhangi bir tarayıcıda basit ve kolay bir şekilde çevrimiçi yapılandırma yapmasına olanak tanıyan ve 3B modellerde dahil olmak üzere satış belgelerini otomatik olarak oluşturan, kullanıcı dostu bir web tabanlı yapılandırıcıdır. Yeni Solid Edge Design Configurator Connect ile mühendislik süreçlerinizi satış ve pazarlamayla birleştirin ve tasarım iş akışlarını kolaylaştırın.

Model tabanlı tanımlama, sıklıkla MBD olarak adlandırılır ve çizim zekasını modele taşımakla ilgilidir. 

Geometri modelde olmasına rağmen toleranslar gibi kritik bilgiler neden çizimde yer alıyor?

Tüm zekayı modele taşıdığımızda, 3B iletişim bariyerini düşürüyoruz ve tasarım amacını alt üretim süreçleri için daha iyi iletiyoruz. 

Solid Edge’nin Amacı Nedir?

Solid Edge’nin Amacı Nedir?

Solid Edge, dijital dönüsümün hızla ilerlediği günümüzde, mühendislik yazılımları tasarım süreçlerini kolaylaştırmak ve hızlandırmak için kritik bir rol üstleniyor. Bu noktada öne çıkan çözümlerden biri de Solid Edge yazılımıdır. Solid Edge, Siemens tarafından geliştirilen, mühendislik tasarımı ve üretim süreçlerini optimize eden bir CAD (Bilgisayar Destekli Tasarım) yazılımıdır. Peki, Solid Edge’nin temel amacı nedir ve kullanıcılara ne gibi avantajlar sunar? Bu blog yazısında, Solid Edge’nin öne çıkan özellikleri ve sağladığı faydalar detaylı bir şekilde incelenecektir.

Solid Edge’nin Temel Amacı

Solid Edge, mühendislerin ve tasarımcıların karmaşık tasarımları daha kolay, hızlı ve verimli bir şekilde gerçekleştirmelerine olanak tanır. Bu yazılımın temel amacı şu şekilde özetlenebilir:

Tasarlama ve Simülasyon Kolaylığı: Solid Edge, 2D ve 3D tasarımları kolayca gerçekleştirmenizi sağlar. Aynı zamanda, tasarımlarınızı simüle ederek ürünün gerçek şartlar altındaki davranışını test etmenize olanak tanır. Bu sayede tasarımların performansını önceden görebilirsiniz.

Hızlı ve Verimli Çalışma: Süreçlerinizi daha az zaman harcayarak tamamlamanızı sağlar. Bu da şirketlerin pazara daha hızlı bir şekilde çıkmasına yardımcı olur.

Entegrasyon ve Veri Yönetimi: Solid Edge, PDM (Ürün Veri Yönetimi) entegrasyonu sayesinde tüm proje dosyalarını organize eder ve ekibinizle kolayca paylaşım yapmanıza olanak tanır.

Hataları Azaltma: Modelleme ve tasarım süreçlerinde ortaya çıkabilecek hataları minimuma indirir. Solid Edge’nin sunduğu gerçek zamanlı geri bildirimler sayesinde potansiyel problemler erkenden tespit edilir.

Solid Edge’nin Öne Çıkan Özellikleri

Solid Edge’yi rakiplerinden ayıran özellikler şunlardır:

1. Eşzamanlı Teknoloji (Synchronous Technology):

Solid Edge, tasarım süreçlerini hızlandıran ve daha esnek hale getiren eşzamanlı teknolojiyi sunar. Bu teknoloji sayesinde, tasarımlarınızın herhangi bir bölümünü diğer bölümleri etkilemeden düzenleyebilirsiniz.

2. Simülasyon Araçları:

Solid Edge, tasarımlarınızın dayanıklılığını ve performansını analiz etmek için kapsamılı simülasyon araçları sunar. Bu, maliyetli prototipler oluşturmadan önce tasarımın gerçek dünya koşullarında nasıl çalışacağını anlamanıza yardımcı olur.

3. Bulut Tabanlı Çözümler:

Solid Edge, bulut tabanlı bir platform sunarak, tasarımlarınızı her yerden yönetme ve paylaşma imkânı sağlar. Bu, özellikle uzak ekiplerin iş birliği yapmasını kolaylaştırır.

4. Elektrik ve Elektronik Tasarımlar:

Solid Edge, elektrik ve elektronik tasarımları entegre etme yeteneğine sahiptir. Bu da daha karmaşık sistemlerin tasarlanmasında önemli bir avantaj sağlar.

5. İleri İmalat Araçları:

Solid Edge, 3D baskı ve CNC tezgahları gibi ileri imalat yöntemleriyle uyumlu olarak çalışabilir. Bu da üretim süreçlerinin daha hızlı ve daha verimli bir şekilde yönetilmesini sağlar.

Solid Edge’nin Avantajları

Solid Edge kullanımının bireysel tasarımcılara ve şirketlere sağladığı başlıca faydalar şunlardır:

1. Zaman Tasarrufu:

Solid Edge, tasarımlarınızı hızlı bir şekilde tamamlamanızı sağlar. Bu, hem maliyetleri düşürür hem de pazara çıkış süresini kısaltır.

2. Hataları Minimize Etme:

Tasarım sürecinde ortaya çıkabilecek hataları önceden tespit ederek, potansiyel kayıpları önler.

3. Daha Az Prototip:

Simülasyon ve analiz araçları sayesinde fiziksel prototip ihtiyacını azaltır. Bu da zaman ve kaynak tasarrufu sağlar.

4. Ekip İş Birliği:

Solid Edge, ekiplerin tasarım dosyaları üzerinde etkili bir şekilde birlikte çalışmasını sağlar. Veriler bulut tabanlı olarak depolanır ve her yerden erişilebilir.

5. Rekabet Avantajı:

Solid Edge’nin sunduğu yenilikçi araçlar ve özellikler, şirketlerin rakiplerine kıyasla daha yenilikçi çözümler sunmasına yardımcı olur.

Hangi Endüstrilerde Kullanılır?

Solid Edge, birçok farklı sektörde kullanılabilir. En yaygın kullanım alanları şunlardır:

  • Makine Mühendisliği: Karmaşık mekanik sistemlerin tasarımında yaygın olarak kullanılır.
  • Havacılık ve Uzay: Yüksek hassasiyet gerektiren tasarımlar için idealdir.
  • Otomotiv: Araç parçaları ve sistemlerinin modelleme ve analizinde kullanılır.
  • Elektronik: Elektrik ve elektronik bileşenlerin entegre tasarımında etkilidir.

Solid Edge, mühendislik ve tasarım dünyasında çok yönlü ve etkili bir aracıdır. Eşzamanlı teknolojisi, simülasyon yetenekleri ve bulut tabanlı entegrasyon gibi yenilikçi özellikleriyle tasarım süreçlerini hem bireysel hem de kurumsal seviyede optimize eder. Solid Edge’nin temel amacı, tasarım ve üretim süreçlerini daha verimli hale getirerek, şirketlerin maliyetleri düşürmesine ve rekabet avantajı elde etmesine yardımcı olmaktır. Eğer tasarım süreçlerinizi ileri bir seviyeye taşımak istiyorsanız, Solid Edge’yi değerlendirmek sizin için harika bir adım olacaktır.

Solid Edge: Senkron Teknolojiyle 3B Tasarım

Solid Edge: Senkron Teknoloji ile 3B Tasarımda Yeni Dönem

Solid Edge, 3B tasarım alanında devrim niteliğinde bir adım olan senkron teknoloji, CAD dünyasında tarih tabanlı modelleme ve doğrudan düzenleme yöntemlerinin en iyi yönlerini birleştirerek yenilikçi bir yaklaşım sunuyor. Solid Edge’in sunduğu bu ileri teknoloji, mühendislik ve tasarım süreçlerini daha hızlı, esnek ve verimli hale getiriyor.

Senkron teknoloji, tasarımcıların modelleri üzerinde anında değişiklik yapmasına olanak tanırken, tasarımın diğer bölümlerine olan etkileri de eşzamanlı olarak güncelliyor. Bu sayede, geleneksel yöntemlerde görülen zaman kayıpları ve karmaşıklıklar ortadan kalkıyor. Ayrıca, kullanıcılar projelerinin farklı aşamalarında en uygun modelleme yöntemini seçerek daha yaratıcı ve dinamik çözümler geliştirebiliyor.

Solid Edge’in sunduğu bu yenilikçi yaklaşım, 3B tasarım sürecinde esneklik ve hızın mükemmel bir kombinasyonunu sunuyor.

Tarih Tabanlı Modelleme ile Doğrudan Düzenlemenin Avantajları

Tarih tabanlı modelleme, özellik odaklı bir yaklaşımla çalışır ve CAD yazılımlarında onlarca yıldır yaygın olarak kullanılır. Bu yöntem, boyut odaklı düzenleme ve otomatizasyon gibi büyük avantajlar sağlar. Ancak, önceden planlama gerektirmesi ve çok sayıda özellik eklendikçe yavaşlaması gibi dezavantajları vardır.

Doğrudan düzenleme yöntemi ise daha esnek bir modelleme yaklaşımı sunar. Ancak parametrik yapı eksikliği nedeniyle tarih tabanlı yöntemlerle rekabet etmekte zorlanmıştır. Solid Edge’in senkron teknolojisi, bu iki yöntemin en önemli özelliklerini bir araya getirerek mühendislik süreçlerini dönüştürür.

Senkron Teknolojinin Temel Avantajları

Solid Edge’in senkron teknolojisi, çeşitli teknolojileri bir arada kullanarak özgün bir modelleme deneyimi sunar. Bu avantajlardan bazıları:

  • Hızlı Geometri Düzenleme: Tüm model geometri bir kerede düzeltilebilir. Bu, tarih tabanlı yöntemlerde olduğu gibi adım adım çözüm ihtiyacını ortadan kaldırır.
  • PMI Boyutları ile Düzenleme: Tasarımda boyut bazlı değişiklikler yapmak kolaylaştırılmıştır.
  • Yüzey İlişkileri: Tasarımın çeşitli noktalarında ilişkiler oluşturarak geometri üzerinde daha fazla kontrol sağlar.
  • Prosedürel Özellikler: Delikler, desenler ve ince duvarlar gibi standart CAD özellikleri parametrik yapıyı destekler.
  • Özellik Tanıma: Mevcut tasarımları içeri aktarırken bunların otomatik olarak algılanması ve düzenlenmesi sağlanır.

Eşzamanlı Teknolojinin İsim Anlamı

“Eşzamanlı” terimi, birden fazla olayın aynı anda ve uyum içinde gerçekleşmesini ifade eder. Bu kavram, geleneksel tarih tabanlı yöntemlerdeki ardışık ve sıralı işlem yaklaşımının tam tersine işleyen bir mantığı temsil eder. Solid Edge’in sunduğu eşzamanlı teknoloji, modelleme süreçlerine bu yenilikçi anlayışı getirerek tasarımcıların daha hızlı ve verimli çalışmasını sağlar.

Solid Edge’de, modelin tüm bölümleri aynı anda çözülür ve düzenlenebilir. Bu, kullanıcıların tasarım üzerinde tek bir değişiklik yaptıklarında, diğer bağlantılı parçaların da otomatik olarak güncellenmesini sağlar. Böylece, geleneksel yöntemlerdeki gibi her bir değişikliği sırasıyla kontrol etmek gerekmez.

Eşzamanlı teknolojinin bu özelliği, tasarım süreçlerinde hız ve esneklik kazandırırken, hataların azaltılmasına ve daha yenilikçi çözümler geliştirilmesine olanak tanır. Bu teknoloji, kullanıcıya sadece zamandan tasarruf ettirmekle kalmaz, aynı zamanda daha yaratıcı ve yüksek kaliteli sonuçlar elde etme imkânı sunar.

 

Solid Edge ile Yeni Bir Modelleme Yaklaşımı

Solid Edge, tasarım süreçlerini daha esnek ve verimli hale getiren senkron teknolojisiyle, kullanıcıların farklı modelleme yöntemlerini bir arada kullanmasına olanak tanır. Bu yenilikçi yaklaşım, bir tasarımın bazı bölümlerinde tarih tabanlı yöntemlerin sağladığı hassasiyetten faydalanmayı, diğer bölümlerinde ise doğrudan düzenleme sayesinde hızlı ve kolay değişiklikler yapmayı mümkün kılar. Böylece tasarımcılar, projelerinin farklı aşamalarında en uygun modelleme yöntemini seçerek çalışmalarını daha etkin bir şekilde sürdürebilir.

Solid Edge’in sunduğu bu esneklik, özellikle montajlarda büyük bir avantaj sağlar. Bir parça, aynı anda hem senkron hem de tarih tabanlı yöntemlerle düzenlenebilir. Bu durum, karmaşık tasarımların iş akışını önemli ölçüde hızlandırır ve tasarım sürecinde esnekliği artırır. Tasarımcılar, bir parçanın belirli özelliklerini hızlıca düzenlerken diğer özelliklerini daha detaylı kontrol edebilir.

Sonuç olarak, Solid Edge’in bu yenilikçi modelleme yaklaşımı, kullanıcıların yaratıcı potansiyellerini artırırken tasarım süreçlerini de optimize eder. İş akışında sağlanan bu esneklik, yalnızca zaman tasarrufu sağlamakla kalmaz, aynı zamanda daha yenilikçi ve kaliteli tasarımların ortaya çıkmasını da mümkün kılar.

Solid Edge Kullanıcıları İçin Devrim

Solid Edge, tasarımcılar ve mühendisler için zamandan tasarruf sağlayan özellikler sunar. Tarih tabanlı modelleme yöntemlerinin zayıf olduğu noktaları güçlendiren senkron teknoloji, CAD dünyasında yeni bir standardı temsil eder.

Bir çok CAD kullanıcısı, Solid Edge’i ilk kez kullandığında bu yenilikçi yaklaşımı anlamakta zorlanabilir. Ancak, senkron teknolojinin temel prensipleri anlaşıldığında, tasarım sürecinde nasıl bir kolaylık ve verimlilik sunduğu açık bir şekilde görülecektir.

Solid Edge, senkron teknolojisi ile tasarım ve mühendislik dünyasında yepyeni bir sayfa açıyor. Hem hızlı hem de esnek bir modelleme deneyimi sunan bu yenilik, CAD kullanıcılarının tasarımlarına önemli katkı sağlıyor. Solid Edge’in sunduğu bu olanaklarla, tasarım sürecinizi yeniden tanımlayabilirsiniz. Eğer hâlâ tarih tabanlı modellemenin zorluklarıyla uğraşıyorsanız, Solid Edge’in sunduğu bu yeni teknolojiyi mutlaka denemelisiniz.

 

Solid Edge: CPU Mu Yoksa GPU Mu?

Solid Edge: CPU Mu Yoksa GPU Mu?

Solid Edge, Siemens Digital Industries Software tarafından geliştirilen ve 3D CAD (bilgisayar destekli tasarım) yazılımları arasında öne çıkan bir aracıdır. Solid Edge, tasarımcılar, mühendisler ve üretim uzmanları için güçlü bir çözüm sunar. Karmaşık projelerin hızlı ve verimli bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlayan bu yazılım, yüksek performanslı bir donanım gerektirir. Solid Edge’i en etkili şekilde kullanmak için bilgisayar donanımınızın özelliklerini anlamanız çok önemlidir. Özellikle CPU (Central Processing Unit – Merkezi İşlem Birimi) ve GPU (Graphics Processing Unit – Grafik İşlem Birimi) arasındaki fark ve her birinin Solid Edge performansını nasıl etkilediği hakkında bilgi sahibi olmak gerekir.

CPU’nun Solid Edge Performansına Etkisi

CPU, bilgisayarın beynidir ve işlem yapma kapasitesini belirler. Solid Edge gibi CAD yazılımları genellikle CPU yoğunluklu uygulamalar olarak bilinir. Bunun nedeni, Solid Edge’in hesaplama ve modelleme sürecinde CPU’ya bağımlı olmasıdır.

Çok Çekirdekli CPU’nun Avantajları

Solid Edge, çoğu CAD yazılımı gibi genellikle tek çekirdek performansına dayanır. Ancak, render alma veya simülasyon gibi daha karmaşık işlevler çok çekirdekli işlemcilerden faydalanabilir. Bu nedenle, hızlı bir işlemci hızı (GHz) ve yeterli sayıda çekirdek, Solid Edge’in sorunsuz çalışması için kritik öneme sahiptir.

CPU Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Solid Edge kullanımı için işlemci seçerken şu faktörlere dikkat etmelisiniz:

  • Saat Hızı: Yüksek saat hızı (GHz), Solid Edge yazılımının daha hızlı çalışmasına olanak tanır.
  • Çekirdek Sayısı: Çok çekirdekli işlemciler, render alma ve simülasyon gibi işlevlerde çok daha iyi performans sunar.
  • Önbellek Boyutu: Daha büyük önbellek, veri işlemede daha yüksek hız sağlar.

GPU’nun Solid Edge Performansına Katkısı

GPU, grafiksel işlemleri hızlı bir şekilde yürütmek için tasarlanmış birimdir. Solid Edge, özellikle 3D modelleme ve render alma süreçlerinde GPU’dan büyük ölçüde yararlanır. Solid Edge kullanıcıları için doğru GPU seçimi, performansı artırmak açısından kritik öneme sahiptir.

Profesyonel GPU Kullanımı

Solid Edge gibi yazılımlar için tasarlanmış profesyonel grafik kartları, çok daha stabil ve hızlı bir deneyim sunar. NVIDIA Quadro ve AMD Radeon Pro gibi grafik kartları, Solid Edge yazılımı için optimize edilmiştir.

GPU Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • VRAM: Daha fazla VRAM, daha karmaşık Solid Edge modellerinin daha hızlı işlenmesini sağlar.
  • CUDA Çekirdekleri: NVIDIA kartlarında bulunan CUDA çekirdekleri, render performansını önemli ölçüde artırabilir.
  • Driver Desteği: GPU’nun Solid Edge gibi yazılımlar için optimize edilmiş sürücüler sunması gereklidir.

CPU ve GPU’nun Dengesi

Solid Edge gibi yazılımlarda CPU ve GPU arasındaki denge çok önemlidir. CPU yoğunluklu işlevler ve GPU destekli render süreçleri, bilgisayarın performansını maksimize etmek için birbiriyle uyumlu çalışmalıdır. Solid Edge kullanıcıları, bu dengeyi gözeterek donanım seçimi yapmalıdır.

Performans Örnekleri

  • Karmaşık bir 3D modeli render alırken GPU, işlemi hızlandırırken CPU’nun hızı ve çekirdek kapasitesi genel hesaplamalarda kritik rol oynar.
  • Montaj tasarımları ve büyük projelerde CPU’nun tek çekirdek performansı daha önemli hale gelir.

Solid Edge Sistem Gereksinimleri

Solid Edge’in sorunsuz çalışması için önerilen donanım gereksinimleri şu şekildedir:

Minimum Gereksinimler

  • CPU: Intel Core i5 veya dengi işlemciler
  • GPU: NVIDIA GeForce GTX serisi veya AMD Radeon serisi grafik kartları
  • RAM: 8 GB
  • Depolama: SSD (Solid State Drive) önerilir

Önerilen Gereksinimler

  • CPU: Intel Core i7 veya i9, AMD Ryzen 7 veya 9 işlemciler
  • GPU: NVIDIA Quadro RTX serisi veya AMD Radeon Pro serisi grafik kartları
  • RAM: 16 GB veya daha fazlası
  • Depolama: NVMe SSD

Solid Edge İçin Doğru Donanım Seçimi

Solid Edge kullanımı için doğru donanım seçimi, iş akışınızı önemli ölçüde iyileştirebilir. CPU’nun saat hızı ve çekirdek sayısı, grafik kartının VRAM kapasitesi ve genel sistem performansı, Solid Edge’in daha verimli çalışmasını sağlar. Solid Edge kullanıcıları, özellikle karmaşık projelerde CPU ve GPU arasındaki uyuma dikkat etmelidir.

Solid Edge’de Verimlilik İçin İpuçları

Solid Edge performansını artırmak için aşağıdaki ipuçlarını değerlendirebilirsiniz:

Donanımınızı Güncelleyin: Eski donanımlar Solid Edge gibi yoğun yazılımlarda yavaş performansa neden olabilir.

Sürücüleri Güncel Tutun: GPU sürücülerini düzenli olarak güncellemek, Solid Edge performansını artırabilir.

SSD Kullanın: SSD depolama birimleri, Solid Edge projelerinin daha hızlı açılmasını ve işlenmesini sağlar.

Ekran Çözünürlüğünü Optimize Edin: Yüksek çözünürlüklü ekranlar daha iyi bir Solid Edge deneyimi sunar.

RAM Kapasitesini Artırın: Daha fazla RAM, Solid Edge’inbüyük projelerde daha hızlı çalışmasını sağlar.

Solid Edge, hem CPU hem de GPU performansından faydalanan güçlü bir yazılımdır. Çizim, modelleme ve genel işlemler için CPU kritik bir öneme sahiptir. Render alma ve grafiksel işlemler için ise GPU’nun rolü büyüktür. Solid Edge kullanımını maksimize etmek için, bu iki bölüm arasındaki dengeyi gözetmek gerekir. Doğru donanım seçimleri ile bu yazılım deneyiminizi en üst düzeye çıkarabilirsiniz. Ayrıca, Solid Edge kullanıcılarının yazılımın gereksinimlerini göz önünde bulundurarak donanım tercihlerini yapması performansı artıracaktır. Solid Edge ile maksimum verimlilik sağlamak için donanımınızı ve yazılımınızı düzenli olarak optimize etmeyi unutmayın.

Solid Edge KeyShot Nedir?

Solid Edge KeyShot Nedir?

Solid Edge KeyShot, tasarım dünyasında, yenilikçi araçlar ve yazılımlar her zaman daha hızlı, daha etkili ve görsel açıdan daha çarpıcı sonuçlar elde etmeyi mümkün kılar. Solid Edge KeyShot, işte tam da bu ihtiyaca cevap veren bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor. Üç boyutlu (3B) modelleme süreçlerinde mühendislerin ve tasarımcıların iş yükünü hafifleten bu yazılım, aynı zamanda görselleştirme süreçlerini de bir üst seviyeye taşıyor. Gerçek zamanlı ışın izleme (ray tracing) ve küresel aydınlatma gibi teknolojilerle donatılmış olan Solid Edge KeyShot, tasarım fikirlerini hayata geçirmenin en etkili yollarından biri.

Solid Edge ile KeyShot’un güçlü entegrasyonu, kullanıcıların tasarımlarını daha hızlı, daha doğru ve daha çarpıcı bir şekilde görselleştirmelerine olanak tanır. Peki, bu yazılımın temel özellikleri nelerdir ve neden tercih edilmelidir? Detayları birlikte keşfedelim.

Solid Edge KeyShot ile Gerçek Zamanlı Görselleştirme

Solid Edge KeyShot’un en çarpıcı özelliklerinden biri, gerçek zamanlı görselleştirme teknolojisidir. Bu teknoloji, kullanıcıların tasarımlarını anında görselleştirmelerine olanak tanır. Örneğin, bir malzeme değiştirdiğinizde veya ışıklandırma üzerinde ayarlamalar yaptığınızda, değişikliklerin sonuçlarını anında görebilirsiniz. Bu, özellikle tasarım sürecinde zamandan büyük tasarruf sağlar.

Gerçek zamanlı görselleştirme, yalnızca hız avantajı sunmakla kalmaz, aynı zamanda tasarımlarınız üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmanızı sağlar. Modelinizin her detayını net bir şekilde görebilir, ışıklandırma ve kamera açılarını optimize edebilirsiniz. Bu özellik, hem tasarım süreçlerini daha keyifli hale getirir hem de nihai ürünün kalitesini artırır.

Kullanıcı Dostu Arayüz

Tasarım yazılımları genellikle karmaşık arayüzlere ve uzun öğrenme süreçlerine sahip olabilir. Ancak Solid Edge KeyShot, bu konuda büyük bir fark yaratıyor. Kullanıcı dostu arayüzü sayesinde, yazılımı kullanmak için ileri düzey teknik bilgiye sahip olmanız gerekmez. Basit bir sürükle ve bırak sistemi ile malzemeleri, dokuları ve ışıklandırmaları modelinize uygulayabilirsiniz.

Yeni başlayan kullanıcılar bile kısa sürede profesyonel kalitede görseller oluşturabilir. Örneğin, 3B modelinizi içe aktardıktan sonra, malzemeleri KeyShot kütüphanesinden seçip modelinize sürükleyip bırakabilirsiniz. Ardından, ışıklandırmayı ayarlayıp kamerayı istediğiniz pozisyona yerleştirebilir ve render işlemine başlayabilirsiniz. Bu süreç, tasarımlarınızı daha hızlı tamamlamanıza ve projelerinizi zamanında teslim etmenize yardımcı olur.

Solid Edge KeyShot’un Geniş Dosya Formatı Desteği

Solid Edge KeyShot, kullanıcılarına geniş bir dosya formatı desteği sunar. Yazılım, 25’ten fazla farklı dosya türünü destekleyerek diğer CAD yazılımlarıyla entegrasyonu kolaylaştırır. Bu özellik, farklı yazılımlarla çalışan ekipler için büyük bir avantajdır. Örneğin, bir ekip AutoCAD kullanırken, başka bir ekip SolidWorks ile çalışıyor olabilir. KeyShot, bu dosyaları kolayca içe aktararak tüm ekibin sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlar.

Geniş dosya formatı desteği, aynı zamanda kullanıcıların tasarımlarını farklı platformlarda paylaşmalarını da kolaylaştırır. Bu sayede, projeler üzerinde daha verimli bir iş birliği sağlanır ve zamandan tasarruf edilir.

Fotogerçekçi Görseller ve Animasyonlar

Solid Edge KeyShot’un en güçlü yönlerinden biri, fotogerçekçi görseller ve animasyonlar oluşturma yeteneğidir. Luxion tarafından geliştirilen fiziksel olarak doğru render motoru, malzeme ve ışık özelliklerini bilimsel doğrulukla simüle eder. Bu, tasarımlarınızın gerçek hayatta nasıl görüneceğini net bir şekilde görmenizi sağlar.

Fotogerçekçi görselleştirme, özellikle ürün tasarımı ve pazarlama projelerinde büyük bir fark yaratır. Bir ürünün piyasaya sürülmeden önce nasıl görüneceğini göstermek, müşteriler üzerinde büyük bir etki bırakabilir. Ayrıca, animasyon özellikleri sayesinde, ürünlerinizin hareketli sunumlarını oluşturabilir ve daha etkileyici bir görsel deneyim sunabilirsiniz.

Solid Edge KeyShot’un Teknik Özellikleri

Gerçek Zamanlı Render Teknolojisi

KeyShot’un gerçek zamanlı render teknolojisi, tasarımlarınız üzerinde yaptığınız her değişikliği anında görmenizi sağlar. Malzeme, ışıklandırma ve kamera ayarlarını hızlı bir şekilde değiştirerek istediğiniz sonuçlara kolayca ulaşabilirsiniz.

GPU Modu

KeyShot, GPU moduyla daha hızlı render süreleri sunar. NVIDIA RTX teknolojisi ile tam uyumlu çalışan bu mod, grafik işlemci üzerinden işlem yaparak performansı artırır. Büyük ve karmaşık projeler üzerinde çalışan kullanıcılar için bu özellik büyük bir avantaj sağlar.

Malzeme ve Doku Özelleştirme

KeyShot, malzeme ve doku özelleştirme konusunda geniş bir seçenek yelpazesi sunar. RealCloth gibi özel malzeme türleri, özellikle tekstil tasarımlarında yüksek doğruluk sağlar. Ayrıca, dokuların detaylarını ayarlayarak tasarımlarınıza daha fazla derinlik katabilirsiniz.

Gürültü Azaltma

Render işlemi sırasında oluşan gürültüyü azaltmak için kullanılan denoise teknolojisi, daha temiz ve pürüzsüz görseller oluşturmanıza olanak tanır. Bu özellik, özellikle yüksek çözünürlüklü projelerde büyük bir fark yaratır.

Solid Edge KeyShot Kimler İçin Uygun?

Solid Edge KeyShot, farklı sektörlerde çalışan profesyoneller için ideal bir çözümdür:

  • Mühendisler: Teknik çizimlerin görselleştirilmesi ve detayların ön plana çıkarılması için kullanılır.
  • Endüstriyel Tasarımcılar: Ürün tasarımlarını fotogerçekçi bir şekilde sunarak müşteri memnuniyetini artırır.
  • Pazarlama Uzmanları: Reklam kampanyaları ve ürün tanıtımları için yüksek kaliteli görseller ve animasyonlar oluşturur.
  • Eğitim ve Araştırma Alanları: 3B modelleme ve görselleştirme süreçlerini öğrenmek isteyen öğrenciler ve akademisyenler için uygundur.

Solid Edge KeyShot’un Rakiplerinden Farkı

Solid Edge KeyShot, piyasadaki diğer render yazılımlarına kıyasla kullanım kolaylığı ve hız avantajı sunar. Örneğin, Blender veya 3ds Max gibi yazılımlarla karşılaştırıldığında, KeyShot’un öğrenme eğrisi daha düşüktür. Ayrıca, gerçek zamanlı render teknolojisi, tasarımlarınız üzerinde anında değişiklik yapmanıza olanak tanır.

Bunun yanı sıra, KeyShot’un geniş dosya formatı desteği ve kullanıcı dostu arayüzü, onu hem profesyoneller hem de yeni başlayanlar için ideal bir seçim haline getirir.

Solid Edge KeyShot ile Tasarımlarınızı Bir Üst Seviyeye Taşıyın

Solid Edge KeyShot, tasarım süreçlerini hızlandıran, görselleştirme kalitesini artıran ve kullanıcılarına yaratıcı özgürlük sunan bir yazılımdır. Gerçek zamanlı render teknolojisi, kullanıcı dostu arayüzü ve fotogerçekçi görselleştirme yetenekleri sayesinde, mühendislik ve tasarım dünyasında devrim yaratmıştır.

Eğer siz de projelerinizde hız, verimlilik ve görsel kalite arıyorsanız, Solid Edge KeyShot’u mutlaka denemelisiniz. Bu yazılım, yalnızca tasarım süreçlerinizi optimize etmekle kalmaz, aynı zamanda projelerinize profesyonel bir dokunuş katar.

Solid Edge Simulation: Ürün Kalitesini Artırın

Günümüzün rekabetçi üretim ve mühendislik dünyasında, kaliteli ürünler üretmek yalnızca müşteri memnuniyeti için değil, aynı zamanda marka değerini korumak için de kritik öneme sahiptir. İmalat sürecinde ve tasarım aşamasında yapılan hatalar, hem maliyet artışına neden olabilir hem de markanın güvenilirliğini zedeleyebilir. İşte bu noktada devreye, Siemens tarafından geliştirilen güçlü bir mühendislik aracı olan Solid Edge Simulation giriyor. Solid Edge Simulation, tasarım doğrulama, analiz ve optimizasyon süreçlerinde sunduğu çözümlerle ürün kalitesini artırmak için büyük fırsatlar sunar.

Solid Edge Simulation Nedir?

Solid Edge Simulation, bilgisayar destekli mühendislik (CAE) çözümlerinden biri olarak, mühendislerin ve tasarımcıların ürünleri sanal ortamda test etmelerini ve analiz etmelerini sağlar. Bu yazılım, sonlu elemanlar analizi (FEA) teknikleri ile çalışır. Yani, karmaşık tasarımları daha küçük parçalara ayırarak her bir parçanın nasıl davrandığını detaylı bir şekilde analiz eder. Bu sayede, ürünler üzerinde test yapılmadan önce tüm potansiyel problemler öngörülebilir, ürün kalitesi artırılır ve maliyetler düşürülür.

Solid Edge Simulation’un Ürün Kalitesine Katkıları

Solid Edge Simulation’ın sunduğu özellikler, ürün kalitesini artırmak için çeşitli avantajlar sağlar:

Ürün Dayanıklılığını Arttırır

Solid Edge Simulation, ürünlerin mukavemetini test ederek, hangi parçaların ne kadar yük altında deforme olacağını veya kırılacağını tahmin eder. Statik analiz, dinamik analiz ve termal analiz gibi farklı analiz türleri sayesinde ürünün en dayanıklı hali belirlenebilir. Bu durum, ürünlerin sahada karşılaşabileceği stres koşullarına karşı dayanıklı olmasını sağlar.

Maliyetleri Azaltır ve Prototip Sayısını Düşürür

Fiziksel prototip üretmek maliyetli ve zaman alıcı bir süreçtir. Solid Edge Simulation ile, tasarım sürecinde sanal prototipler oluşturarak, fiziksel prototip ihtiyacı büyük ölçüde azaltılabilir. Bu, maliyetleri düşürmenin yanı sıra çevreye olan zararı da azaltır. Aynı zamanda, ürün piyasaya sürülmeden önce potansiyel sorunları keşfetmek ve çözmek için zamandan tasarruf sağlar.

Tasarım Hatalarını Erken Aşamada Tespit Eder

Solid Edge Simulation, tasarım sürecinin erken aşamalarında yapılan hataları tespit etmek için mükemmel bir araçtır. Mühendisler, simülasyonlarla tasarımlarını teste tabi tutarak, oluşabilecek hataları ve zayıf noktaları belirleyebilir. Bu erken tespit süreci, maliyetli hataların önlenmesine ve ürün kalitesinin artmasına katkı sağlar.

Ürün Güvenilirliğini ve Müşteri Memnuniyetini Arttırır

Bir ürünün kalitesi, aynı zamanda müşterilerin güvenini kazanmak anlamına gelir. Solid Edge Simulation ile ürünlerin güvenilirliğini artırarak, müşteri memnuniyetini sağlamak mümkündür. Güvenilir bir ürün, uzun vadede markaya sadık müşteri kitlesi kazandırır ve marka imajını güçlendirir.

Solid Edge Simulation’un Temel Özellikleri

Solid Edge Simulation, ürün geliştirme sürecinde çeşitli analiz türleriyle kaliteyi artırır. İşte bu yazılımın sunduğu temel analiz seçenekleri:

Statik Analiz

Solid Edge Simulation’daki statik analiz özelliği, tasarım üzerindeki sabit kuvvetlerin ve yüklerin ürün üzerindeki etkilerini test etmeye olanak tanır. Böylece, ürünün hangi koşullarda deforme olabileceği ve hangi alanların daha fazla desteklenmesi gerektiği öngörülebilir. Statik analiz, özellikle sabit yükler altında çalışacak ürünlerin dayanıklılığını ölçmek için idealdir.

Dinamik Analiz

Dinamik analiz, hareket halindeki parçaların birbirleriyle etkileşimini ve üzerlerinde oluşacak yükleri simüle eder. Örneğin, bir makine parçasının titreşimleri ve bu titreşimlerin parça üzerindeki etkileri incelenebilir. Bu analiz, hareketli parçaların yer aldığı tasarımlar için kritik öneme sahiptir ve üründe uzun ömür ve dayanıklılık sağlar.

Termal Analiz

Termal analiz, ürünün ısıya maruz kaldığında nasıl davranacağını test eder. Bu, özellikle yüksek sıcaklıklarda çalışan ürünlerde önemlidir. Solid Edge Simulation’ın termal analiz özelliği ile ürünlerin ısıl genleşme, sıcaklık değişimleri ve bu değişimlerin ürün üzerindeki etkileri incelenir. Termal analiz, özellikle elektronik veya otomotiv sektöründe yer alan ürünlerde büyük bir kalite artışı sağlar.

Doğal Frekans (Modal) Analizi

Modal analiz, ürünün doğal frekanslarını inceleyerek rezonans durumlarını belirler. Bu sayede, titreşime karşı duyarlı olan ürünlerin dayanıklılığı artırılabilir. Modal analiz, özellikle yapı malzemeleri, otomotiv ve makine endüstrisinde kullanılmaktadır.

Solid Edge Simulation Kullanarak Optimizasyon Stratejileri

Solid Edge Simulation’ın sunduğu analiz araçları ile tasarım optimizasyonu yaparak ürün kalitesini artırabilirsiniz. Ürünlerin daha hafif, daha dayanıklı ve daha işlevsel olmasını sağlayan bu optimizasyon teknikleri, üretim maliyetlerini düşürürken, yüksek performans sağlar.

Malzeme Optimizasyonu

Solid Edge Simulation, farklı malzemelerin ürün üzerindeki etkilerini simüle ederek malzeme seçimini kolaylaştırır. Uygun malzemeyi seçmek, ürünün dayanıklılığı ve maliyet etkinliği için önemlidir. Bu yazılım, mühendislerin malzeme seçimi konusunda daha bilinçli kararlar almalarını sağlar.

Geometri Optimizasyonu

Geometri optimizasyonu, ürünün boyut, şekil ve kalınlık gibi fiziksel özelliklerinin değiştirilmesiyle ürün performansını artırır. Solid Edge Simulation ile yapılan bu optimizasyon, ürünlerin daha hafif ve dayanıklı olmasını sağlayarak maliyetleri düşürür.

Yük ve Kuvvet Optimizasyonu

Solid Edge Simulation, ürün üzerindeki yük ve kuvvetlerin nasıl dağıldığını inceleyerek, gerekli yerlere ek destekler veya değişiklikler yapılmasına olanak tanır. Bu optimizasyon, özellikle ağır yük taşıyan yapılar için ürün kalitesini artırır.

Solid Edge Simulation ile Kaliteli Ürünler Üretmenin Önemi

Kaliteli bir ürün, markanın rekabet gücünü artırır ve uzun vadede daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşmasını sağlar. Solid Edge Simulation, ürünlerin en iyi performansı gösterecek şekilde optimize edilmesine yardımcı olarak, firmalara büyük bir avantaj sunar. Yüksek kaliteli ürünler, müşteri memnuniyetini artırmanın yanı sıra markaya olan güveni güçlendirir.

Solid Edge Simulation’u Kimler Kullanmalı?

Solid Edge Simulation, otomotiv, havacılık, savunma sanayi, makine imalatı, inşaat ve elektronik gibi sektörlerdeki mühendisler, tasarımcılar ve ürün geliştiriciler için uygundur. Bu yazılım, özellikle dayanıklılık, güvenilirlik ve kalite gerektiren ürünlerde kullanılarak, kullanıcıların daha güvenli ve kaliteli ürünler üretmesini sağlar.

Solid Edge Simulation, ürün kalitesini artırmak için sunduğu gelişmiş analiz ve simülasyon araçlarıyla mühendislik dünyasında önemli bir yer edinmiştir. Yüksek kaliteli ürünler üretmek isteyen firmalar için Solid Edge Simulation, maliyet avantajları sağlamanın yanı sıra güvenilirliği artıran güçlü bir çözümdür. Ürünlerinizi test etmeden önce sanal ortamda analiz etmek, tasarım sürecini optimize eder ve son kullanıcıya en kaliteli ürünü sunmanıza olanak tanır.

 

Sık Sorulan Sorular

Solid Edge Simulation, ürün kalitesini nasıl artırır?

Solid Edge Simulation, tasarım sürecinde yapılan simülasyonlar ve analizlerle ürün kalitesini artırır. Statik, dinamik, termal ve modal analizlerle ürün dayanıklılığını test eder, hataları erken aşamada tespit ederek düzeltme imkanı sağlar ve sanal prototiplerle maliyetleri düşürür. Bu sayede, ürünler piyasaya sürülmeden önce potansiyel sorunlar giderilir, müşteri memnuniyeti ve güvenilirlik artar.

Solid Edge Simulation'un sunduğu analiz türleri nelerdir?

Solid Edge Simulation, çeşitli analiz türleri sunar: Statik analiz, ürünlerin sabit kuvvetlere karşı dayanıklılığını test ederken, dinamik analiz hareketli parçaların etkileşimlerini analiz eder. Termal analiz, ürünün ısı değişimlerine karşı dayanıklılığını test ederken, modal analiz ise doğal frekansları ve rezonans durumlarını inceler. Bu analiz türleri, ürün kalitesini artırmak için farklı açılardan değerli bilgiler sağlar.

Solid Edge Simulation kullanmanın maliyet avantajları nelerdir?

Solid Edge Simulation ile sanal prototipler oluşturularak fiziksel prototip ihtiyacı azalır, bu da üretim maliyetlerini düşürür. Tasarım sürecinde ortaya çıkan hatalar erken tespit edilip düzeltilerek hem zamandan hem de maliyetten tasarruf edilir. Aynı zamanda, çevreye verilen zarar azalır ve ürün piyasaya daha kısa sürede sunulur, bu da rekabet avantajı sağlar.

PDM (Ürün Veri Yönetimi) Nedir?

PDM, müşteri gereksinimleri ve rekabetçi piyasa ile karmaşıklaşan ürünlerin tasarım verilerini depolamak, arşivlemek ve yönetmek için kullanılan bir sistemdir.

PDM, müşteri gereksinimleri, rekabetçi piyasa ve gelişen teknoloji ürünleri daha karmaşık hale getiriyor. İşletmelerin tasarım verilerini depolamak, arşivlemek ve yönetmek için kullanılan bir sistemdir.  Ürün Veri Yönetimi sistemleri, genellikle bilgisayar destekli tasarım (CAD) dosyaları, teknik dökümanlar, tasarım planları, malzeme listeleri (BOM), mühendislik modelleri, üretimle ilgili gereksinimler ve tasarım çizimleri gibi çeşitli belgeleri yönetmek amacıyla kullanılır. 

Ürün veri yönetimi genellikle şu bilgilerin yönetimini sağlar;

  • Marka adı
  • Parça veya ürün numarası açıklaması
  • Tedarikçi
  • Tedarikçinin parça,ürün numarası ve açıklaması
  • Ölçü 
  • Birimleri 
  • Şemalar
  • Malzeme veri sayfaları
  • Fiyatlandırma

gibi bilgilerin yönetimini sağlar.

PDM’nin Altı Temel Değeri

Veri yönetimine yönelik iyi bir yaklaşımın değerini belirlemek, kısmen gelebilecek birden fazla faydayı, desteklenen iş akışları ve bununla beraber gelebilecek risk faktörlerini azaltılmasını belirlemekle ilgilidir. Stratejik olarak değerlerin, organizasyonların otomatik olarak oluşturulduğu, bilgilerin doğru,güncel ve güvenilirliğinin sağlanması disiplininden gelir. Bu güven ile kişilerin verileri ve sürümleri doğru olarak düzenlemek ve bulmak için harcanılan zamanın artı gerekli olmadığı, manuel olarak yapılmak zorunda kalınan herşey artık PDM sistemi tarafından otomatik olarak yapılmaktadır.

PDM yazılımı inanç ve disiplini;

  •  Değişiklikleri takip etmek ve yönetmek
  • Üretkenliği arttırmak
  • Veri depolamasını otomatikleştirmek ve merkezileştirmek
  • IP’yi korumak
  • İş birliği yapmak
  • Yeniden kullanım tasarımı

özellikleri ile geleneksel süreçlerin izin verdiğinden daha fazla çeviklik ve disiplin sağlar.

PDM’nin Temel Bileşenleri

  • Veri Deposu: Ürün veri yönetimi sisteminin birincil amacı veri bilgi depolayıcısıdır. Bir PDM seçtiğinizde verilerin nasıl depolandığını anlayamazsınız. Bu bağlamda olumlu yada olumsuz yanlarıda vardır. 

Gelin bu özelliklerini inceleyelim,

        1-) Dahili veri depolama

Şirket içi veri depolama, verilerin yalnızca organizasyonun kendi bilgisayar sistemlerinde tutulduğu bir yaklaşımdır. Bu yöntemin hem avantajları hem de önemli dezavantajları bulunmaktadır. Bir yandan, verilerin kontrolü tamamen organizasyonun elinde olur ve dış kuruluşlara bağımlı kalınmaz. Bu durum, satıcı bağımlılığını ortadan kaldırabilir ve güvenlik açısından da avantaj sağlayabilir. Dahili Ürün veri yönetimi sistemleri, internet bağlantısından tamamen izole edilebildikleri için son derece güvenli olabilir.

        2-) Bulut Depolama

Bulut depolama alanlarına yatırım yapmak, PDM veya PLM için önemli bir seçenektir. Bulutlar dış depolamayı ifade eder ve genellikle çevrimiçi sanal alanlarda yer alır.

Bulut depolama farklı yerlerde çalışmayı mümkün kılar ve belirli konumlarda olma bağlarını ortadan kaldırır. Bulut depolama alanlarında verilerinizi kaybetme olasılığı çok düşüktür.

Bulut depolama alanları sürekli çevrimiçidir ve dahili sunuculardan siber güvenlik açısından daha az güvenilirdir.

Meta Veri Yönetimi: Tanımlayıcıların ve veri kategorizasyonunun yönetimi

Veri Depolama Biçiminin Seçilmesi

Herhangi bir ürün veri yönetimi içindeki önemli unsurlardan biri olan veri depolama biçimidir. Her proje önemli sayıda veri içerir ve bu projeler binlerce kişinin oluşturduğu projelerdir. Örneğin, büyük ölçekli animasyon projeleri genellikle çok sayıda kişiyle çalışmayı gerektirir. Bu nedenle, verilerin kategoriler halinde sunulması için uygun standartlar belirlemek önemlidir. Aksi takdirde, veri depolama sisteminin herhangi bir fayda sağlanması beklenmemelidir. Kullanıcılar gerekli bilgilere erişemediğinde, böyle bir sistemi kurmanın anlamı kalmaz.

Meta Veri Yönetimi İçin Gerekli Unsurlar

  • Çalışma ortamına bağlı olarak meta verilerin otomatik olarak atanması; Neden bu kadar önemli? Çalışanların bazı çalışma dosyalarına bilgi bulmaya yardımcı olur. Doğru çalışmadığı taktirde yazı hataları ve büyük veri kayıplarına yol açar.
  • Veri sıralama amacıyla kullanılan araçlar; Önemli bilgileri kategorilere ayıran araçlara sahip olmalısınız. İyi sistemlerde birçok sıralama seçeneğinin bulunması ile beraber, kişi etiketleri ve dosya aracılığı ile de bulunabilmektedir.
  • Veri arama için kullanılan çerçeveler; Uygun meta verileri kullanıcılar tarafından arama yapma olanağı sağlamalıdır. Çoğu dosya, metin tabanlı içerik barındırır ve sisteminizin bu içerikleri bulabilmesi gerekir. Görüşümüze göre, bu alanda yeniliklere de yer vardır. Modern yapay zeka sistemleri, veri arama yeteneklerinizi kolayca geliştirebilir. Bu bağlamda, bu teknoloji için iki ana kullanım alanı görüyoruz. Bir yandan, üretken yapay zeka önemli verileri bulmanıza yardımcı olabilir. Diğer yandan, görüntü odaklı bir yapay zeka, projelerinizde görselleri aramak için harika bir araç olabilir. Modern yapay zekanın yetenekleri, bu tür uygulamaları desteklemek için yeterlidir.

Sürüm Kontrolü: Değişikliklerin ve sürümlerin takibi

Sürüm kontrolü, herhangi bir ürün veri yönetimi ve ürün bilgi yönetimi alanında önemli bir özelliktir. Bazı dosyaları takip etmek için yalnızca bir ürün veri yönetim sistemi kurmak yeterli değildir. Aslında, bu tür bir kullanım durumu, diğer araçlarla da kolayca düzenlenebilir. Zaten verilerin kategorilere ayrılmasına yönelik uygun bir yöntem bu konuda yeterli olabilir.

Peki, ürün veri yönetimi  sistemleri kendilerini nasıl öne çıkarıyor? Her şeyden önemlisi yeniden inceleme yeteneklerinin olmasıdır. Yeniden inceleme, verilerin takibi ve değişikliklerin izlenmesi anlamına gelir. Ürün veri yönetimi yazılımlarının bu kadar önem taşımasının nedeni tahmin oluşturma ve üretilen bilgileri kontrol etme yeteneğidir. Bu tür sistemlerin bir diğer önemi ise veri güvenliğini sağlamalarıdır. Bir PDM geliştirmelerin olmazsa olmaz aracıdır.  

Erişim Kontrolü: Veri güvenliğinin ve uygun erişim düzeylerinin sağlanması

Güçlü bir veri yönetimi sisteminin önemli ve son unsuru erişim kontrolüdür. Birçok proje çok sayıda hassas veri içerir ve bu projeler gelişme sırasında inceleniyor ise dahada hassas hale gelebilir. Projenizin önemli yerlerine sadece yetkin kişiler erişebilmelidir. Bu yönden veri sızıntısının azaltılması için yeterli kontrol sağlanmalıdır. Önemli bilgileri yalnızca üst düzey yöneticiler bilmeli ve bu sevilerin karıştırılma olasılığı minimuma indilirilmelidir. Bu şekilde veri sızıntısı olasılığı azalır ve sıfır güven erişim kontrolü bize web’teki en önemli güvenliği sağlar. 

Etkili PDM’nin Faydaları

  • Ürün geliştirmede verimlilik 

Öncelikle, bir PDM (Ürün Veri Yönetimi) sistemi, ürün geliştirme süreçlerinde verimliliği artırabilir. Bu tür sistemlerin sunduğu bazı faydalar şunlardır:

  • Üretkenliği kontrol etme yeteneğini geliştirir. Projelerin geliştirme süreçlerinde iyileştirmeleri farketmek için kolaylık sağlar. 
  • Proje dönüşümü anlama yeteneğini arttırır. Ürün veri yönetimi çözümü yönetilerin projelerinin dönüştüğünü görmelerini sağlıyor. Bu sayede projenin tüm gelişim ilkelerini takip edebiliyorlar. Bu yöntemle projelerdeki sorunları bulmak daha da kolaylaşıyor. Bir ürün veri yönetimi sistemi büyük bir dönüşümü hızlı bir şekilde sağlar. Neden mi? Çünkü sisteminizde neyin yanlış yönde ilerlediğini görmenizi sağlar. 
  • Modern bilgi teknolojilerinde birçok projenin karşılaştığı en büyük sorunlardan biri bürokrasidir. Geliştiricilerin, veri elde etmek için genellikle bir dizi onay aşamasından geçmesi gerekmektedir. Ancak bir PDM sistemi ile bu sorun ortadan kaldırılabilir. Ürün veri yönetimi sistemleri, erişim kontrolü için etkili araçlar kullanılmasını sağlar. Bu sayede, çalışanların neyi görebileceği veya göremeyeceği konusunda tek bir karar alabilirsiniz. Böylece, farklı veri erişim türleri için ayrı ayrı toplantılar düzenleme ihtiyacını ortadan kaldırmış olursunuz.

Hataların azaltılması ve ürün kalitesinin iyileştirilmesi

  • PDM sistemleri ürün verileri hakkında en son ve en doğru verileri bulmak için tek bir doğruluk kaynağı sağlar. Bu neden önemli? PDM sistemi yanlış verileri ortadan kaldırarak birçok hataların meydana gelmesini engellemeye yardımcı olur. 
  • Verilerin üretiminde hataların ortaya çıkmadan önce yakalanmasını saplayarak ürün doğrulama ve onay süreçlerinin otomatikleştirilmesine yardımcı olur. Bu sisteme sahip olmayan bir şirket, içerik paylaşırken uygun onayların alınmaması riskiyle karşılaşabilir. Sonuç itibari ile düşük kaliteli öğeler Elektriksel Bilgisayar Destekli Tasarım (ECAD) geliştirme için bir temel haline gelebilir.
  • PDM sistemlerinin ürün verilerine görünürlük sağlaması hataları daha hızlı şekilde belirlemeye ve düzeltmeye yardımcı olur. Bu sayede ürün projelerinin belirli taraflarını bir kaç çalışan ile kontrol altına almanızı sağlar.
  • PDM sistemleri, çeşitli bölümler arasındaki iletişimi kolaylaştırarak, işbirliğini güçlendirmeye katkıda bulunabilir. Bu yöntem, hataların meydana gelmesini önlemeye yardımcı olur. 

Genel anlamda PDM sistemleri, ürünlerde görünürlüğü artırarak, ürün hatalarını azaltıp veri doğruluğu sağlayarak ürünlerin kalitesini iyileştirir. 

Fonksiyonlar arası ekipler arasında işbirliğini sağlamak

PDM’ler farklı departmanlar arasında bilgi yayılmasını sağlar. Bu da departmanlar arası hiyerarşiye uyulup uyulmadığı konusunda fikir oluşturur. Bu sayede, bu tarz ekiplerdeki üyeler, eylemleriyle ilgili bilgileri paylaştıklarında, diğer departmanlar hakkında sorular sorma ihtiyacı duymazlar. Sonuç itibari ile işlerin daha verimli olarak ilerlemesine yardımcı olur.

Akıcı Operasyonlarla Sağlanan Maliyet Tasarrufları

Ürün veri yönetimi sistemleri (PDM), işletmelerin çalışmalarını kolaylaştırmaya yardımcı olur. PDM sistemleri ürün verimliliğini,görünürlüğünü iyileştirip hataları azaltarak işletmelerin ürünlerini pazara daha hızlı sunmasına yardımcı olur. Güçlü PDM sistemleri temel fardalarının bilgileri merkezileştirmesi ile  ürünün kalitesini yükseltir ve maliyet oranlarını düşürür. PDM (Ürün Veri Yönetimi) sistemlerinin, iş süreçlerinde gereksiz formalitelerin ve onay aşamalarının ortadan kaldırılmasında son derece etkilidir. 

PDM Uygulaması: En İyi Yöntemler

Kuruluşunuz için uygun PDM yazılımını/aracını seçmek

Geniş ürün yelpazesi göz önüne alındığında iyi PDM yazılımını seçmek zor olabilir. İyi bir PDM yazılımı seçebilmek için önemli hususlar şunlardır;

İhtiyaçlarınıza uygun PDM yazılımlarını belirlemek

  • Kuruluşunuzun hangi PDM yazılımlarına ihtiyacı olduğunu belirleyebilirsiniz.
  • PDM yazılımlarını farklı çeşitlerini ve işlevlerini değerlendirerek bu araçların hangilerinin ihtiyaçlarınıza uygun olduğunu değerlendirebilirsiniz.
  • Kuruluşunuzun büyüme hacmini değerlendirmenize yardımcı olacak bir PDM yazılımı tercih edebilirsiniz. 
  • PDM yazılımının kullanımının kolay değerlendirin ve hazırda bulunan eğitim kaynaklarını göz önünde bulundurabilirsiniz.
  •  PDM yazılımınızın şirketinizin diğer sistemlerle entegre olup olamayacağından emin olarak seçmenizde fayda olacaktır.

Mevcut Kapasiteyi Değerlendirin

  • Güçlü bir PDM yazılımı seçerek güvenilirlik, müşteri desteği ve yazılım geliştirmenizi olumlu yönde etkiler.
  • Ürün veri yönetimini sadece satın alma fiyatı olarak değerlendirmeyip bunları geliştirmeninde maliyetin bir parçası olarak düşünmelisiniz. Aynı zamanda ücretleri, eğitim maliyetleri ve ihtiyacınız olabilecek ürün özelleştirme maliyetlerini de göz önünde bulundurabilirsiniz.
  • Bu yazılımın bulut tabanlı mı yoksa şirket içi bir çözüm mü olmasının gereksinimlerinize ve yeteneklerinize daha uygun olduğuna karar verin. Nelere dikkat etmelisiniz? Altyapı, güvenlik ihtiyaçları ve BT uzmanlığı gibi faktörleri göz önünde bulundurmalısınız.
  • Ürünün işletmeniz  için etkin güvenliği sağlayıp sağlamadığından emin olmanızda fayda olacaktır.
  • Seçtiğiniz PDM yazılımı ile bir kavram kanıtı ya da pilot test gerçekleştirmeyi düşünün. Bu yöntem, yazılımı pratikte deneyimlemek için oldukça önemlidir. Bizim düşüncemiz, bir konuyu en iyi şekilde anlamanın yolu, onu uygulamalı olarak deneyimlemektir. Pratik yapmak, her şeyi mükemmelleştirir.

Etkili Eğitim ve Oryantasyonun Sağlanması

PDM kurulumlarında eğitim maliyetlerinin önemli bir yönü olduğundan bahsetmiştik. Bu faktöre dikkat edilmediğinde sistemin düzgün çalışması neredeyse imkansız olabilir. Peki bu konuda ne yapılmalı? Bir ürün veri yönetimi sisteminin başarılı bir şekilde ilerleyebilmesi için uygulanması gereken adımlar;

  • Eğitim programındaki amaçları belirlemeniz eğitim içeriğini kişiselleştirilmesine yardımcı olacaktır.
  • Eğitim materyallerini kapsamlı hale getirebilmek için ne eklemeliyiz? Eğitimleri özelliklerini, işlevlerini ve en iyi uygulamalar göz önünde bulundurulmalı. Bir diğer önemli özellik ses, görsel ve metin kombinizasyonudur. Sonuç olarak, kullanıcı kılavuzları, video eğitimleri ve etkileşimli simülasyonlar eklemeyi düşünmelisiniz.
  • Eğitim rollerini belirleyin: Eğitim sürecine katılan bireylere görev ve sorumluluklar verin.
  • Test eğitimlerindeki amaç hem grup hem de bireysel uygulamalı eğitim sağlanmasıdır. 
  • Kullanıcıların yeni PDM sistemlerine geçmelerini sağlayacak mekanizmalar kurarak sistemin devamlılığını sağlamalıdır.
  • Kullanıcıların eğitimler ile alakalı geri dönüşlerini düzenli ve dataylı olarak değerlendirmek, iyileştirmelerde hayati alanların belirlenmesinde temel sağlamaktadır.

PDM Sistemlerinin Sürekli Güncellenmesi ve Bakımının Önemi

Herhangi bir PDM sisteminde çalışırken göz önünde bulundurulması gereken en önemli unsurlardan biri düzenli güncelleme ve bakımdır. Bu süreçte izlenmesi gereken ana adımlar nelerdir? Hadi bu ana adımları inceleyelim:

  • Geçmiş sistemler herhangi bir kritik hatanın ortaya çıkmaması için ürün veri yönetimi geliştiricilerinden gelen sürüm raporlarını düzenli bir şekilde izlenmelidir.
  • Ürün veri yönetimi  sisteminde kullanılan temel kütüphane ve platformların güncellemelerini düzenli olarak kontrol edilmeli. Bazı durumlarda, büyük ve bozucu hatalar doğrudan PDM yazılımında değil, bu altyapı bileşenlerinde ortaya çıkabilir. Bu tür güvenlik tehditlerine karşı hazırlıklı olmadığınız taktirde, uzun vadede güvenliğiniz tehlikeye girebilir.
  • Yazılımınız veya iç kodunuz için güncellemeleri vakit kaybetmeden yüklemeniz gerekir. Birçok güncelleme, kritik güvenlik iyileştirmelerini içerir. Örneğin, Heartbleed gibi ciddi yazılım hatası açıkları ortaya çıktığında, yalnızca kapsamlı güncellemeler bu tehditleri önleyebilir. Bu güncellemeleri yapmazsanız, işletmeniz uzun vadede ciddi güvenlik sorunlarıyla karşı karşıya kalabilir. Yazılımlarını güncel tutmayan şirketler, siber saldırganlar için kolay bir hedef haline gelir.
  • Bu özel PDM yazılımı yada uzantılarını etkin hale getiren tescilli bir yazılımla çalışıyorsanız kullanıcı isteklerini izlemeniz gerekir. Neden kullanıcı isteklerini izlenmeli? Kullanıcılar genellikle büyük güncellemeleri gerektiren özellikler hakkında önemli geri bildirimlerde bulunurlar. Dağıtım öncesi testler, gerçek dünya iş süreçlerindeki uzun süreli performansı her zaman tam olarak yansıtamayabilir. Bu yüzden, aktif kullanıcı yorumlarını sürekli olarak analiz etmek, bir dizi değerli ve yenilikçi fikir sağlayabilir.
  • Uygulamalarınızı ihtiyaçlarınıza uyacak şekilde kullanıcı isteklerine göre güncellemelisiniz. Bu gibi durumlarda AI gibi gelişmiş özellikler tasarımcılarınıza zaman kazandıracaktır. 

Menü Yönetim Çerçevesi Oluşturma

Son olarak, ana hedefiniz kapsamlı bir veri yönetimi çerçevesi oluşturmaktır. Peki, bu süreçte neler yapmalısınız? Bizim görüşümüze göre, aşağıdaki adımlar temel öneme sahiptir:

Veri Yönetimi Hedefleri ve Amaçlarının Belirlenmesi

  • Kuruluşun stratejik hedefleri doğrultusunda, net ve ölçülebilir veri yönetimi hedefleri belirlemek büyük önem taşır. 
  • Veri yönetiminin kapsamını belirleyerek, yönetilmesi gereken veri türlerini ve süreçlerini anlamak gereklidir. 
  • Veri yönetiminden beklenen sonuçları netleştirmek, örneğin, veri kalitesinin iyileştirilmesi ya da veri erişilebilirliğinin artırılması gibi hedefler belirlemek kritik bir aşamadır. PDM sisteminizle hangi amaçlara ulaşmak istediğinizi açıkça tanımlamanız, etkili bir veri yönetimi sürecinin temelini oluşturur.

Veri Varlıklarının Tanımlanması ve Sınıflandırılması

  • Kuruluş içindeki tüm veri varlıklarını tanımlayan kapsamlı bir veri envanteri oluşturun. 
  • Her veri varlığı için kaynak, biçim, sahiplik ve hassasiyet düzeyi gibi meta verileri toplayarak zenginleştirin. 
  • Ayrıca, veri varlıklarını önem dereceleri ve düzenleyici gereklilikler temelinde sınıflandırarak etkili bir yönetim sağlayın.

Veri Yönetimi Politikaları ve Prosedürlerinin Oluşturulması

  • İhtiyaçlarınızı karşılayacak şekilde net ve öz veri yönetimi politikaları geliştirin. Örneğin, dosya kaydetme standartlarını belirlemenin yanı sıra, MCAD verilerinin depolanması için uygun formatları da belirlemelisiniz. 
  • Veri kalitesi ve güvenlik hesap verebilirliğini sağlamak amacıyla veri sahipliği rollerini ve sorumluluklarını tanımlayın. İyi tanımlanmış bir veri güvenliği yöneticileri ekibine sahip olmalısınız. Ayrıca, sıradan çalışanların uygun veri standartlarını uygulama konusundaki rollerini açıkça anlamaları önemlidir. 
  • Kullanıcı rolleri ve izinlerine göre hassas verilere erişimi sınırlamak için veri erişim kontrolleri uygulayın. 
  • Verilerin doğruluğunu, eksiksizliğini ve tutarlılığını sağlamak için veri kalitesi standartları oluşturun. 
  • Verilerin yaşam döngüsünü yönetmek için veri saklama ve imha politikalarını devreye alın. Ayrıca, uyumluluğu sağlamak amacıyla hangi verilerin silinmesi gerektiğini net bir şekilde anlamanız önemlidir.

Veri Yönetişim Araçları ve Teknolojilerinin Uygulanması

  • Veri kalitesi kontrollerini ve soy hattı izleme süreçlerini otomatikleştirmek için veri yönetimi araçlarından yararlanın. 
  • Kuruluşunuz genelindeki veri varlıklarını belirlemek ve sınıflandırmak amacıyla veri keşif araçlarını kullanın. 
  • Hassas verilerin şifrelenmesi ve yetkisiz erişimlere karşı korunması için veri koruma araçlarından faydalanın.

Veri Yönetişimi Eğitim ve İletişim Programlarının Oluşturulması

  • Çalışanlarınıza veri yönetimi politikaları, prosedürleri ve araçları hakkında kapsamlı bir eğitim verin.
  •  Farkındalığı artırmak ve benimseme sürecini teşvik etmek için veri yönetişimi girişimlerinizi düzenli olarak duyurun. 
  • Veri yönetim çerçevesinin sürekli iyileştirilmesi için çalışanlardan geri bildirim almayı teşvik edin.

SIK SORULAN SORULAR

PDM Sisteminde Veri Depolama Yöntemleri Nelerdir?

PDM (Ürün Veri Yönetimi) sistemlerinde, verilerin saklanması için iki temel yöntem bulunmaktadır: Dahili veri depolama ve bulut depolama. Dahili depolama, verilerin şirket içi sunucularda saklanması anlamına gelir ve işletmelere daha fazla kontrol ve güvenlik sunar. Ancak, sunucu yönetimi ve bakım sorumluluğu işletmede kalır. Bulut depolama ise verilerin çevrimiçi platformlarda saklanmasına olanak tanır. Bu yöntem, esneklik, uzaktan erişim ve kapasite artışı gibi avantajlar sunarken, veri gizliliği ve güvenlik konularında dikkatli olmayı gerektirir. İşletmeler, ihtiyaçlarına göre bu iki yöntemi değerlendirebilir.

PDM Sistemleri Hangi Sektörlerde Kullanılır?

PDM (Ürün Veri Yönetimi) sistemleri, birçok sektörde yaygın olarak kullanılan bir çözümdür. Özellikle mühendislik, otomotiv, havacılık, üretim ve endüstriyel tasarım gibi sektörlerde büyük bir öneme sahiptir. Bu sistemler, tasarım ve üretim süreçlerinde verilerin merkezi olarak yönetilmesini sağlar, böylece verimlilik ve iş birliği artırılır. Mühendislik projelerinde karmaşık tasarımların takibini kolaylaştırırken, otomotiv ve havacılık sektörlerinde ürün yaşam döngüsünü etkin bir şekilde yönetmeye olanak tanır. Ayrıca, üretim sektöründe kalite kontrol ve süreç optimizasyonuna katkıda bulunur, böylece rekabet avantajı sağlar.

PDM Yazılımlarında Meta Veri Yönetimi Neden Önemlidir?

PDM yazılımlarında meta veri yönetimi, verilerin etkin bir şekilde kategorize edilmesi ve tanımlanmasını sağlar. Bu, kullanıcıların ihtiyaç duydukları verileri hızlı ve doğru bir şekilde bulmalarına olanak tanır. Meta veri yönetimi, ürün bilgileri, versiyonlar, tasarım revizyonları gibi önemli verilerin organize edilmesi açısından kritik bir rol oynar. Böylece, verilerin takibi kolaylaşır ve hatalar minimize edilir. Ayrıca, veri kayıplarının önlenmesine katkıda bulunarak iş süreçlerinin güvenilirliğini artırır. PDM yazılımlarında meta veri yönetimi, veri kalitesinin korunması ve iş süreçlerinin verimli bir şekilde yönetilmesi için temel bir unsurdur.

Solid Edge ile Gerçekçi 3D Simülasyonlar Nasıl Yapılır?

solid-edge-ile-gercekci-3d-simulasyonlar-nasil-yapilir

Solid Edge ile gerçekçi 3D Simülasyonlar nasıl yapılır? sorusunun cevabını bu yazımızda detaylı bir şekilde işleyeceğiz. Solid Edge, mühendisler ve tasarımcılar için CAD (Bilgisayar Destekli Tasarım) yazılımları arasında öne çıkan güçlü bir araç olarak bilinir. Bu yazılım, yalnızca 2D ve 3D modelleme ile sınırlı kalmayıp, aynı zamanda kullanıcıların tasarımlarını gerçek dünya koşullarında nasıl performans göstereceğini analiz etmelerine olanak tanıyan gelişmiş simülasyon özellikleri sunar. 3D modellemeler üzerinde gerçekçi simülasyonlar yapabilme yeteneği, mühendislik tasarımlarının doğruluğunu ve üretim öncesi testlerini sağlama noktasında oldukça önemli bir avantaj sunmaktadır. Bu yazıda, Solid Edge ile nasıl gerçekçi 3D simülasyonlar gerçekleştirebileceğinizi adım adım inceleyerek, bu araçtan en iyi şekilde nasıl faydalanabileceğinizi anlatacağız.

Solid Edge Nedir?

Solid Edge, Siemens tarafından geliştirilen çok yönlü bir CAD yazılımıdır. Bu yazılım, endüstriyel ürünlerin tasarımında, mühendislik projelerinde ve üretim süreçlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Solid Edge, mühendisler ve tasarımcılar için sadece 2D ve 3D tasarım imkanı sunmaz; aynı zamanda montaj modelleme, parça tasarımı, ve son derece gelişmiş simülasyon özellikleriyle donatılmıştır. Özellikle simülasyon yetenekleri, tasarımların doğrulanması, ürünlerin dayanıklılık ve performanslarının test edilmesi için büyük bir kolaylık sağlar. Böylelikle, tasarım süreçlerinin en erken aşamalarında dahi hataların tespit edilmesi ve düzeltilmesi mümkün olur, bu da üretim maliyetlerini düşürür ve tasarım süreçlerini hızlandırır.

Solid Edge ile yapılan simülasyonlar sayesinde tasarımlar, sanal ortamda gerçek dünya koşullarına maruz bırakılarak performansları test edilebilir. Bu özellik, ürünün hem güvenilirliğini artırır hem de maliyetli hataların önüne geçilmesine olanak tanır. Ürün geliştirme süreçlerinde simülasyonların bu kadar önemli hale gelmesi, tasarım süreçlerinin daha doğru ve verimli bir şekilde yönetilmesine yardımcı olur.

Solid Edge Simülasyon Modülüne Genel Bakış

Solid Edge’in simülasyon modülü, mühendislik dünyasında kritik önem taşıyan bir araç olan Sonlu Elemanlar Analizi (FEA) temel alınarak tasarlanmıştır. Bu modül sayesinde yapısal analizler, termal analizler ve dinamik analizler yapılabilir. Mühendisler, bu araçları kullanarak tasarımlarını üretim aşamasına geçmeden önce detaylı şekilde sanal olarak test edebilirler. Simülasyon modülü, bir ürün üzerindeki çeşitli dış etkenlerin (örneğin yük, basınç, sıcaklık) tasarım üzerindeki etkilerini analiz eder. Bu analizler sayesinde, ürünün zayıf noktaları belirlenebilir ve olası hatalar erkenden tespit edilerek düzeltilir. Böylece, hem zamandan hem de maliyetten tasarruf sağlanmış olur.

Simülasyon modülü, son derece kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir. Bu sayede, karmaşık mühendislik hesaplamaları, hızlı ve anlaşılır bir şekilde yapılabilir. Mühendislerin tasarımlarını optimize etmelerine olanak tanıyan bu modül, aynı zamanda tasarımların performansını en yüksek seviyeye çıkarmayı hedefler.

Simülasyon İçin Model Hazırlığı

Solid Edge ile başarılı bir simülasyon gerçekleştirebilmek için modelin doğru şekilde hazırlanması büyük önem taşır. Simülasyon sürecine geçmeden önce tasarım modelinin doğru bir şekilde hazırlanması, hem simülasyonun doğruluğunu artıracak hem de sürecin hızını olumlu yönde etkileyecektir. Karmaşık geometrilere sahip modellerin simülasyon süreleri oldukça uzun olabilir, bu nedenle modelin mümkün olduğunca sadeleştirilmesi önerilir. Örneğin, çok detaylı unsurların simülasyon için sadeleştirilmiş versiyonlarının kullanılması, analiz sürecini hızlandırabilir ve bilgisayar kaynaklarının daha verimli kullanılmasını sağlar.

Ayrıca, simülasyona başlamadan önce modelin doğru malzeme türü ile tanımlanması da kritik öneme sahiptir. Solid Edge, geniş bir malzeme kütüphanesi sunarak kullanıcıların tasarımlarını, gerçekte kullanılacak malzemelerle birebir test etmelerine olanak tanır. Bu da simülasyonun gerçek dünyadaki performansı daha doğru bir şekilde tahmin etmesine yardımcı olur.

Yük ve Sınır Koşulları Belirleme

Gerçekçi bir simülasyon gerçekleştirebilmek için tasarımınıza etki eden kuvvetlerin ve sınır koşullarının doğru şekilde tanımlanması gerekir. Tasarımınıza hangi kuvvetlerin, basınçların veya hareketlerin etki edeceğini belirlemek, simülasyonun doğruluğunu doğrudan etkileyen unsurlardandır. Solid Edge, yükleme ve sınır koşullarını tanımlarken kullanıcılara oldukça sezgisel bir arayüz sunar. Bu araçlar sayesinde, kullanıcılar tasarımlarına uygulayacakları kuvvetleri, basınçları ve hareketleri kolayca simüle edebilirler.

Doğru yük ve sınır koşullarını belirlemek, simülasyon sonuçlarının güvenilirliğini artırır. Tasarım üzerindeki dış etkenlerin doğru analiz edilmesi, simülasyonun sonuçlarının üretim aşamasına en yakın şekilde olmasını sağlar. Yanlış tanımlanan sınır koşulları, hatalı sonuçlara yol açabileceği için dikkatle tanımlanmalıdır.

Mesh (Ağ) Oluşturma

Sonlu Elemanlar Analizi’nin en önemli adımlarından biri, modelin küçük parçalara ayrılmasıdır. Bu işleme mesh (ağ) oluşturma denir. Mesh, tasarımın analiz edilebilmesi için modelin belirli elemanlara bölünmesi işlemidir. Daha küçük ve yoğun bir mesh, daha hassas sonuçlar verirken, daha büyük ve seyrek bir mesh, analiz sürecini hızlandırabilir. Ancak mesh ne kadar sıkı olursa, analiz süresi de o kadar uzar. Solid Edge, otomatik mesh oluşturma seçeneklerinin yanı sıra, kullanıcıların manuel olarak da mesh oluşturmasına olanak tanır.

Ayrıca, mesh kalitesi simülasyonun doğruluğunu doğrudan etkileyen bir faktördür. Genellikle kritik bölgelerde daha sık bir mesh kullanılması, analiz sonuçlarının doğruluğunu artırır. Özellikle yüksek stres veya deformasyonların beklenebileceği bölgelerde daha sıkı bir mesh tercih edilmelidir.

Simülasyon Çalıştırma Süreci

Yük ve sınır koşullarını belirledikten ve mesh oluşturduktan sonra simülasyonu başlatabilirsiniz. Solid Edge, simülasyon motorları sayesinde tasarım üzerinde oluşan stresleri, deformasyonları ve kritik bölgeleri hızlı bir şekilde analiz eder. Simülasyon süreci, modelin gerçek dünya koşullarına maruz kalmasının sanal bir temsili olarak işlenir. Analiz tamamlandığında, sonuçlar grafikler ve renkli haritalar yardımıyla görselleştirilir.

Simülasyon sonuçları, tasarım üzerinde hangi bölgelerde yüksek gerilmelerin meydana geldiğini, nerelerde deformasyon oluşabileceğini ve hangi malzeme veya geometrik değişikliklerin tasarımı daha sağlam hale getireceğini gösterir. Bu sonuçlar sayesinde tasarımın güvenilirliği doğrulanabilir.

Simülasyon Sonuçlarının Analizi

Simülasyon tamamlandığında, sonuçlar Solid Edge’in sağladığı renkli grafikler ve raporlarla detaylı bir şekilde kullanıcıya sunulur. Gerilme dağılımı, deformasyon haritaları ve güvenlik faktörleri gibi sonuçlar, tasarımın hangi noktalarında iyileştirme yapılması gerektiğini açıkça gösterir. Özellikle zayıf veya riskli bölgeler, renk kodlamaları sayesinde kolayca tespit edilebilir.

Mühendisler bu sonuçlar doğrultusunda tasarımlarını optimize edebilirler. Örneğin, aşırı yük altındaki bir bölgeyi güçlendirmek için geometriyi değiştirmek ya da farklı bir malzeme kullanmak gerekebilir. Simülasyon sonuçlarına dayanarak yapılan bu optimizasyonlar, tasarımın performansını en üst düzeye çıkarır ve üretim aşamasına geçmeden önce maliyetli hataların önüne geçer.

Tasarım İyileştirme ve Optimizasyon

Simülasyon sonuçlarına göre, tasarımınızda gerekli iyileştirmeleri yapabilirsiniz. Solid Edge, bu aşamada mühendislerin tasarım üzerinde değişiklikler yapmasına ve yeni tasarımları yeniden simüle etmesine olanak tanır. Geometrik değişiklikler, malzeme değişiklikleri veya sınır koşullarındaki modifikasyonlar, tasarımın dayanıklılığını artırabilir. İyileştirilmiş bir tasarım, üretim maliyetlerini düşürürken ürünün performansını ve ömrünü artırır.

Solid Edge ile yapılan simülasyonlar, ürün geliştirme sürecini daha verimli hale getirir. Simülasyon sonuçlarını kullanarak yapılan optimizasyonlar sayesinde, tasarımın en ideal hali bulunabilir ve üretim aşamasına geçmeden önce tüm potansiyel riskler minimize edilebilir.

İleri Seviye Simülasyonlar

Solid Edge sadece statik analizlerle sınırlı kalmaz; aynı zamanda daha karmaşık simülasyonlar yapmanıza olanak tanır. Dinamik analizler, termal analizler, frekans analizleri gibi daha ileri seviye simülasyonlar sayesinde ürünün farklı koşullar altında nasıl performans göstereceği detaylı olarak test edilebilir. Örneğin, termal analizler, bir ürünün sıcaklık değişimlerine nasıl tepki vereceğini anlamak için kullanılabilir. Dinamik simülasyonlar ise hareketli parçaların performansını test etmek için idealdir. Bu analizler, özellikle karmaşık mekanizmalar içeren ürünler için oldukça önemlidir.

Sonuç ve Tavsiyeler

Solid Edge, kullanıcılarına tasarımlarını yalnızca modellemekle kalmayıp, bu tasarımların sanal ortamda nasıl çalışacağını test etme imkanı da sunar. Gerçekçi 3D simülasyonlar sayesinde, tasarımlar üretim aşamasına geçmeden önce test edilir ve olası hatalar tespit edilip düzeltilir. Bu, hem üretim maliyetlerini azaltır hem de ürün geliştirme sürecini hızlandırır. Solid Edge’in güçlü simülasyon özellikleri, tasarımlarınızın daha güvenilir, dayanıklı ve performans odaklı olmasını sağlar.

Ek olarak, Solid Edge’in sunduğu eğitim videoları, kılavuzlar ve topluluk desteği sayesinde yazılımın tüm yeteneklerinden faydalanabilir ve projelerinizde daha başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Solid Yazılım ile Karmaşıklığı Basitleştirin ve Sürdürülebilirliği Artırın

SIK SORULANLAR

Solid Edge’de mesh (ağ) nedir ve neden gereklidir?

Mesh, modelinizi küçük elemanlara ayırarak simülasyon sırasında daha hassas analiz yapılmasına olanak tanır. Daha küçük ve yoğun bir mesh, daha kesin sonuçlar sağlar ancak analiz süresi uzayabilir. Mesh yapısı, simülasyonun doğruluğunu doğrudan etkilediği için önemlidir; kritik bölgelerde daha sık bir mesh kullanılması önerilir.

Solid Edge ile ne tür malzemeler üzerinde simülasyon yapabilirim?

Solid Edge, kapsamlı bir malzeme kütüphanesi sunar. Bu kütüphanede metal, plastik, kompozit gibi birçok farklı malzeme bulunur. Ayrıca, malzeme özelliklerini özelleştirerek kendi malzemelerinizi de tanımlayabilirsiniz. Bu özellik sayesinde tasarımınızın, gerçek dünyada kullanılacak malzemelerle birebir simüle edilmesi mümkündür.

Solid Edge simülasyonları neden önemlidir?

Solid Edge simülasyonları, üretim aşamasına geçmeden önce tasarımların performansını test etmenizi sağlar. Bu sayede: Tasarım hatalarını erkenden tespit edebilirsiniz. Üretim maliyetlerini ve süresini azaltabilirsiniz. Tasarımın dayanıklılığını ve güvenilirliğini artırabilirsiniz. Ürün performansını optimize ederek rekabet avantajı elde edebilirsiniz.

Solid Edge FloEFD: Mükemmel CAD ve CFD Entegrasyonu ile Ürün Geliştirmeyi Optimize Edin

solid-edge-floEFD

Solid Edge FloEFD ürün geliştirme süreçlerinde verimliliğin önemi;

 Günümüzde hızlı bir şekilde gelişen endüstri alanında, ürün bazında ilerleme süreci için yapılan faaliyetler  şirketler arası rekabet gücünün artmasında büyük önem taşır. Yeni ürünlerin dizaynı sırasında yapılan yanlışlıklar, maliyetlerin yükselmesine ve proje süreçlerinin uzamasına neden olabilir. Bu nedenle, dizayn sürecinde analizlerin yanlışsız yapılması, ürünlerin hem maliyetlerinin en iyi duruma getirilmesini hem de pazara daha süratle aktarılmasını sağlar. İşte tam bu noktada FloEFD devreye giriyor ve mühendislik proseslerinde reform niteliğinde çözümler sunuyor. FloEFD, CAD ve CFD teknolojilerinin kusursuz uyumu ile ürün iyileştirme proseslerini hızlandırarak yeni bir ölçün oluşturuyor.

Solid Edge FloEFD Nedir ve Nasıl Çalışır?

Solid Edge FloEFD, Siemens tarafından tab edilen bir hesaplamalı akışkanlar dinamiği (CFD) yazılımıdır ve en önemli özelliği, doğrudan CAD ( bilgisayar destekli tasarım) ortamında çalışarak karmaşık mühendislik analizlerini kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmesidir. Alışılmış CFD yazılımlarından farklı olarak FloEFD, mühendislerin tasarım aşamasında doğrudan simülasyon yapmalarını sağlar, bu şekilde karmaşık analizlerin çok daha kolay ve hızlı bir şekilde tamamlanarak çözüm süresini %25-35 oranında azaltır. Bu da ürün geliştirme prosesini optimize eder ve tasarım doğrulama aşamasında önemli zaman kazandırır.

CAD ve CFD Entegrasyonu: Tasarımdan Sonuca Kesintisiz Süreç

CAD ve CFD entegrasyonu, FloEFD’nin en kuvvetli taraflarından biridir. Bu entegrasyon yardımıyla, mühendisler CAD ortamında tasarımlarını oluştururken, aynı platform üzerinden doğrudan akışkanlar dinamiği ve termal analizler yapabilirler. Bu da alışılmış CFD yazılımlarının aksine, tasarım ve analiz arasında bir geçiş yapmadan tüm süreci eksiksiz hale getirir. FloEFD, basınç dağılımı, ısı transferi, akış hızı gibi analizlerin anında gerçekleştirilmesine olanak tanıyarak tasarımdaki potansiyel sorunları hızlıca tespit eder ve düzeltilmesine imkan tanır.

Solid Edge FloEFD’nin Ürün Geliştirme Süreçlerini Nasıl Optimize Ettiği

Solid Edge FloEFD, ürün iyileştirme süreçlerinde zamandan ve maliyetten tasarruf sağlar. Simülasyonlar, tasarımın her adımında uygulanabilir, bu da mühendislerin seri bir şekilde feedback almasına ve tasarımlarını daha hızlı şekilde en iyi hale getirmesine  olanak sağlar. Aynı zamanda, FloEFD yardımıyla tasarımları performansı, aerodinamik özellikleri veya akışkan davranışları hakkında anında bilgi edinmek mümkündür. Bu süreç, ürünlerin kalitesini arttırır.

FloEFD, tasarım doğruluğunu artırdığı gibi, hata payını da en aza indirir. Bu sayede hem daha düşük maliyetle daha kaliteli ürünler üretmek hem de pazarda rekabet avantajı elde etmek mümkün hale gelir.

Kullanıcı Dostu Arayüz ve Kolay Kullanım

FloEFD, kullanıcı dostu arayüzü sayesinde en az eğitim ile kolayca kullanılabilme imkanı sağlar. Karmaşık mühendislik analizlerini sadeleştiren bu yazılım, mühendislerin simülasyon prosislerine hızlıca uyarlanmasını sağlar. FloEFD’nin sunduğu otomatik ayarlar, analizlerin doğruluğunu artırırken, manuel ayar yapma ihtiyacını da minimize eder. Böylece, mühendisler analiz sürecine daha fazla odaklanarak tasarım süreçlerini hızlandırabilir.

Endüstriyel Uygulamalar ve Başarı Örnekleri

FloEFD, birçok endüstride geniş bir uygulama yelpazesine sahiptir. Otomotiv, havacılık, elektronik, enerji gibi sektörlerde aktif olarak kullanılmaktadır. Örneğin, bir otomotiv şirketi, araç aerodinamiği ve ısı dağılımını analiz etmek için FloEFD’yi kullanarak önemli tasarım iyileştirmeleri yapabilir. Havacılık sektöründe, FloEFD’nin sunduğu aerodinamik analiz araçları ile uçak kanat yapısının performansı kolayca optimize edilebilir. Gerçek dünyadaki bu başarı örnekleri, FloEFD’nin mühendislik projelerinde sunduğu avantajların bir kanıtıdır.

Solid Edge FloEFD ile CAD Tasarımlarınızı Nasıl Optimize Edebilirsiniz?

Solid Edge FloEFD’nin sunduğu araçlar sayesinde, CAD tasarımları hızlı ve etkili bir şekilde optimize edilebilir. Parametrik çalışmalar yaparak, farklı tasarım alternatifleri simüle edilebilir ve ürün performansı artırılabilir. Solid Edge FloEFD’nin sunduğu hızlı analiz ve geri bildirim döngüsü, mühendislerin sürekli iyileştirmeler yapmasına olanak tanır. Bu sayede, ürün dizaynında en iyi neticeyi  elde etmek ve başarımı en yukarı seviyeye çıkarmak olası hale gelir.

Ürün Geliştirmede Yeni Standart

Solid Edge FloEFD, mühendislik dünyasında CAD ve CFD entegrasyonu ile ürünün tab edilme proseslerinde yeni bir ölçüt oluşturmaktadır. Doğru simülasyonlar ve çözümlemelerle tasarım prosesini hızlandıran ve en iyi hale getiren FloEFD, mühendislerin daha randımanlı, hızlı ve doğru neticeler elde etmelerini sağlar. Ürün geliştirme prosesinde sağladığı bu avantajlar, şirketlerin rekabet gücünü üst seviyeye çıkararak, pazarda önemli bir fark yaratmalarına imkan sağlar.

Harekete Geçin: Solid Edge FloEFD ile Tasarım Süreçlerinizi Güçlendirin

Şimdi Solid Edge FloEFD ile tanışmanın ve ürün geliştirme proseslerinizi optimize etmenin tam zamanı. Ürünlerinizin işlevselliğini ve verimliliğini artırmak, maliyetleri düşürmek ve pazarda rakiplerinizden daha önde olmak için FloEFD’yi kullanarak tasarım süreçlerinizi güçlendirin. Solid Edge FloEFD, mühendisliğin geleceğini şekillendirirken sizin de tasarım dünyasında fark yaratmanıza olanak sağlayacaktır.

İlginizi Çekebilir: Solid Edge Electical Nedir? Kullanım Alanları Nelerdir? 

SIK SORULANLAR

Solid Edge FloEFD Nedir

Siemens tarafından sağlanan bir yazılım aracıdır. Akışkanlar dinamiği ve ısı transferi simülasyon programıdır. Mühendislerin ve Tasarımcıların fiziksel prototipleri, dijital ortamda analiz edilmesini sağlayan programdır. Solid Edge FloEFD alışılmış yazılımların aksine, karmaşık ve kait alıcı iş döngülerinin önüne geçer.

Solid Edge FloEFD Hangi Alanlarda Kullanılır?

Otomobil, havacılık, denizcilik, kimyasal prosesler, aydınlatma, güç üretimi, soğutma, elektronik ve tüketici ürünleri gibi çeşitli sektörlerde kullanılan bir yazılımdır. Mühendislerin tasarım değişiklikleri maliyeti düşürerek kolayca yapabildiği bir yazılım programıdır.

Solid Edge FloEFD Ne İşe Yarar?

Karmaşık mühendislik analizlerini sadeleştiren bu yazılım, mühendislerin simülasyon prosislerine hızlıca uyarlanmasını sağlar. Ürün geliştirme prosesinde sağladığı bu avantajlar, şirketlerin rekabet gücünü üst seviyeye çıkararak, pazarda önemli bir fark yaratmalarına imkan sağlar.